Flat-TV-priser i fritt fall

NYHET: Nå får du 42" HD-klar plasma-TV til 6.990 kroner, og flere kurante 32" LCD-TVer til under 5.000 kroner.

Det er Komplett.no som denne uken selger en 42" plasma-TV til 6.990 kroner, som er foreløpig rekord - skal vi tro prissammenlignings-tjenester som Dinpris, Kelkoo og Prisguide. Og i likhet med de fleste andre billigste modellene er det snakk om en relativt ukjent produsent, Nextier.

Spesifikasjonene er imidlertid ikke til å kimse av, den er for eksempel HD-klar, har et oppgitt kontrastforhold på 5000:1, en rekke tilkoblingsmuligheter (inkludert DVI og HDMI) og tekst-TV med 1.000 siders minne. Vi har imidlertid ikke sett noen uavhengige tester av skjermen.

For en tusenlapp mer tilbyr Komplett en plasma i tilsvarende størrelse fra mer anerkjente LG.

Skjer raskere enn antatt

Denne 42" plasmaen koster 6.990 kroner.
Denne 42" plasmaen koster 6.990 kroner.
Vis mer


Som en kuriositet kan vi nevne at i en sak fra januar om produkter som synker mest i pris, spådde vi at en kurant 32" LCD-TV ville koste rundt 5.000 kroner mot slutten av 2007. Denne størrelsen omtales ofte som "folke-størrelsen".

I følge dinpris.no finnes det nå en rekke TVer i dette prisleiet. MPX, BestBuy, Netshop og Komplett selger for eksempel en 32" LCD-TV fra Tatung til 4.990 kroner. Denne har fått gode skussmål, blant annet er den stemplet som "Godt Kjøp" i en test publisert i Aftenpostens forbrukermagasin.

Spådommen vår ser altså ut til å ha blitt en realitet, knappe 2 1/2 måned inn i året.

Du finner tester av de mest interessante TVene hos vårt søstermagasin Dingz.