Flat-TV-priser i fritt fall

NYHET: Nå får du 42" HD-klar plasma-TV til 6.990 kroner, og flere kurante 32" LCD-TVer til under 5.000 kroner.

Det er Komplett.no som denne uken selger en 42" plasma-TV til 6.990 kroner, som er foreløpig rekord - skal vi tro prissammenlignings-tjenester som Dinpris, Kelkoo og Prisguide. Og i likhet med de fleste andre billigste modellene er det snakk om en relativt ukjent produsent, Nextier.

Spesifikasjonene er imidlertid ikke til å kimse av, den er for eksempel HD-klar, har et oppgitt kontrastforhold på 5000:1, en rekke tilkoblingsmuligheter (inkludert DVI og HDMI) og tekst-TV med 1.000 siders minne. Vi har imidlertid ikke sett noen uavhengige tester av skjermen.

For en tusenlapp mer tilbyr Komplett en plasma i tilsvarende størrelse fra mer anerkjente LG.

Skjer raskere enn antatt

Denne 42" plasmaen koster 6.990 kroner.
Vis mer


Som en kuriositet kan vi nevne at i en sak fra januar om produkter som synker mest i pris, spådde vi at en kurant 32" LCD-TV ville koste rundt 5.000 kroner mot slutten av 2007. Denne størrelsen omtales ofte som "folke-størrelsen".

I følge dinpris.no finnes det nå en rekke TVer i dette prisleiet. MPX, BestBuy, Netshop og Komplett selger for eksempel en 32" LCD-TV fra Tatung til 4.990 kroner. Denne har fått gode skussmål, blant annet er den stemplet som "Godt Kjøp" i en test publisert i Aftenpostens forbrukermagasin.

Spådommen vår ser altså ut til å ha blitt en realitet, knappe 2 1/2 måned inn i året.

Du finner tester av de mest interessante TVene hos vårt søstermagasin Dingz.