Fjernstyre Windows XP Home?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei, jeg har innsett at jeg må kjøpe en lisens på Windows XP, etter alt styret M$ har satt i gang med advarsler og blokkeringer i hytt og vær. Mest nærliggende er det å kjøpe en OEM-lisens av Windows XP Home, men det er en stor hake ved det hele - nemlig at Windows XP Home ikke har innebygd fjernstyring (eksternt skrivebord). Vet du om det er mulig å få lagt til denne modulen i Windows XP Home? Dette er en funksjon jeg bruker ofte!

Hilsen Kurt N.

Datadoktoren svarer

Hei Kurt, det er så vidt meg bekjent ikke mulig å legge til støtte Remote Desktop server i Windows XP Home edition. Her må du nok ty til et av de mange tredjepartsløsningene, og mest aktuell for privatpersoner er muligens gratisprogrammet VNC.

Men det finnes også andre elegante løsninger, for eksempel nettbaserte Logmein.com. Denne er JAVA-basert, og du behøver ikke å tenke på IP-adresser, brannmurer og andre ting utenom brukernavn og passord. Du finner vår omtale av løsningen her

Les også dette svaret som datadoktoren gav på et lignende spørsmål i februar.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer