Fjerner regionsperre fra Playstation 2

Ved hjelp av en CD fra selskapet Datel kan du enkelt fjerne sonesperren i din Playstation 2.

En av de store fordelene med spillkonsollet Sony Playstation 2, er at det også kan benyttes som en vanlig frittstående DVD-spiller. Mange har likevel vegret seg for å kjøpe konsollet for primært å bruke det til DVD-avspilling, først og fremst på grunn av sonesperren, som gjør det umulig å avspille filmer som er kjøpt i andre deler av verden.

Utrolig enkel løsning

Nå kan derimot DVD-entusiaster og nye og eksisterende Playstation2-eiere se lysere tider i møte. Ikke bare skal prisen på selve konsollet settes ned med rundt 1.000 kroner (veiledende) for å møte konkurransen fra Microsoft XBox; ved hjelp av programmet "DVD region X" fra engelske Datel, kan du enkelt velge sone før du setter inn DVD-filmen. Dermed er sonesperren satt ut av spill, uten fysiske inngrep i spilleren.

Vi tok kontakt med Egmont Entertainment, som importerer Sony Playstation til Norge, for en kommentar. - Å bruke tredjeparts uautorisert utstyr sammen med Playstation 2 vil automatisk bety bortfall av all garanti på produktet, forteller Espen Tollefsen i Egmont. Han kjenner ikke til at det finnes verktøy som kan fjerne sonesperren uten noen som helst form for fysisk inngrep i konsollet.

- Du setter bare inn en CD i konsollet, og blir møtt av en meny på skjermen som lar deg velge hvilken region du tilhører. Informasjonen lagres på et minnekort, og blir husket av spilleren til du drar ut stikkontakten. DVD Region X skader ikke spilleren fysisk, og bruken kan ikke oppdages for eksempel dersom spilleren må sendes til reparasjon, forteller Dan Boye Nilsen i Nimar Norge AS, som importerer DVD Region X til Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilgjengelig nå

Den nyeste utgaven av DVD Region X selges i flere elektrobutikker allerede, blant annet SpaceWorld og Ram&Rom. Prisen er rundt 400 kroner inkludert mva.