Fjerne popup-vinduer?

Dagens spørsmål:

Hei,

Hvordan kan jeg bli kvitt pop-up-vinduene når jeg surfer på nettet? Disse er ofte meget forstyrrende.

hilsen Randi Berge.

Datadoktoren svarer:

Fjerne popup-vinduer?

Da den moderne PCen så dagens lys for tyve år siden, var det neppe mange som tenkte på at en dataskjerm noensinne skulle benyttes til å vise annet enn tekst og enkle symboler. Til det var for øvrig formatet perfekt.

Noen år senere kom operativsystemer som kunne kjøre flere oppgaver samtidig, og de mange programvinduene i Windows, MacOS, OS/2 og andre fleroppgavesystemer, førte til at vi fikk behov for større skjermer og høyere oppløsninger. Slik kunne vi holde et godt øye og arbeide med de forskjellige prosessene samtidig.

Vanskelig balansegang for nettstedene

Selv om større skjermer er blitt billigere de siste årene, sitter fortsatt veldig mange med 15" skjermer og en oppløsning på 800 x 600 punkter. Dette er noe de fleste kommersielle nettsteder tar høyde for, også vi i DinSide. Mange av disse nettstedene lever utelukkende av reklameannonser, og den begrensede plassen man har til rådighet gjør at mange prøver ut nye måter å "få plass" til flere reklameannonser ved å bruke pop-up vinduer. I mange tilfeller tar disse fokus fra nettsiden, og i noen tilfeller, spesielt der det er snakk om flere vinduer samtidig, blir det direkte forstyrrende for deg som bruker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For mange nettsteder er det ofte en svært vanskelig balansegang mellom å tjene penger og være behagelig for brukerne. Forsvinner brukerne, forsvinner også annonsørene.

Nye HTML-standarder åpner for avansert programmering av pop-up-vinduer, for eksempel er det mulig å lukke vinduet automatisk etter noen sekunder, legge det i bakgrunnen, med mer. Mediet er så ferskt ennå, og mye prøving og feiling gjenstår før alle parter blir fornøyde.

Effektivt middel

Fjerne popup-vinduer?

Det finnes verktøy som holder øye med nettsidene du besøker, og automatisk stenger de såkalte pop-up vinduene etter hvert som de spretter frem. Et av de enkleste og mest brukervennlige, og som i tillegg fungere både for Internet Explorer og Netscape Navigator, er BannerCatcher fra Softica Solutions. Programmet legger seg som et lite ikon nederst på systemverktøylinjen i Windows, og kjører i bakgrunnen uten at du behøver å foreta deg noe som helst.

Du finner også andre funksjoner i programmet, for eksempel kan du selv legge til sider som automatisk skal stenges for besøk. Dermed kan du faktisk bruke programmet for eksempel som barnefilter eller ektemannfilter, og effektivt sperre for uønsket surfing.

Noen tilfeller er verre enn andre...
Noen tilfeller er verre enn andre... Vis mer

Du blir oppfordret til å registrere programmet etter en prøveperiode, men vi har ikke lykkes i å finne ut hvor lang denne perioden er. Programmet fungerer uten noen som helst meldinger eller advarsler om registrering. Hvis du får dårlig samvittighet koster det 14.90 dollar, eller rundt 140 kroner å registrere programmet.

Du laster ned Banner Catcher fra denne siden.