Fjerne Internet Explorer


Hvordan får jeg slettet eller avinstalert internett explorer? den finnes ikke i legg til eller fjern programmer. og jeg har letet rundt på dataen men jeg finner ikke hoved filen. Hvor finner jeg den?

hilsen Paal

Datadoktoren svarer

Hei

Du trenger i det minste ikke uroe deg for at det er noe galt. Internet Explorer, i likhet med visse andre program (for eksempel Outlook Express) har Microsoft integrert så tett med Windows at det ganske enkelt ikke lar seg fjerne på normale (lovlige) måter.

Microsoft har selvfølgelig fått mye pepper for dette og ikke minst lå de i en årelang rettssak mot det amerikanske Department of Justice som mente spesielt det å binde IE mot Windows var fy-fy. Det endte med at Microsoft fikk en liten smekk på lanken, men noe fysisk har ikke blitt gjort for å skille Windows og IE i eksisterende Windows-versjoner.

Hvis du ikke vil bruke IE så er det aller enkleste å, vel... ikke bruke IE. Last ned et dugelig alternativ som Firefox eller Opera, og fjern IE-snarveiene fra skrivebordet og hurtigstartlinjen.

Dersom du virkelig ikke vil ha IE på maskinen så finnes det et par program som kan hjelpe deg. Sjekk ut nLite (gratis) eller 2000-XPlite (gratis prøveversjon) hvis du føler et sterkt behov.

Husk forresten at ”Windows Update” KUN virker med Internet Explorer. Løsingen her kan være å bruke WindizUpdate, som er et alternativ for akkurat de uten IE.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar