Fjerne gamle søkeord


Hei!

Eg har eit spørsmål ang. korleis eg kan fjerne ord som det har vært søkt etter.

Når eg er inne på startsiden på internett og bruker ein av søkemotorene der, dukker det opp forskjellige ord og setninger som nokon har søkt på tidlegare. Dersom vi skriver den første bokstaven kommer det opp ei rekke med ord. Korleis kan desse fjernes? Kan eg fjerne alle, eller enkle ord?

MVH Arne

Datadoktoren svarer

Hei Arne,

Det er (heldigvis) fullt mulig, både å skru av, fjerne hele lista og enkelte ord. Sistnevnte gjøres ved å merke av ordet du ikke vil ha i lista og slette det med delete-knappen. (Takk Tor)

Skal du derimot slette alt så må du være klar over at historikken huskes av nettleseren. Det vil ai at nøyaktig hvordan du sletter lista kommer an på hvilken nettleser du bruker.

I Internet Explorer velger du Alternativer for Internett under Verktøy-menyen. Så må du klikke deg frem til Autofullfør i Innhold-fanen, og her kan du da enten slette loggene eller slå de av permanent. Dersom du ikke ønsker at forslag skal komme opp når du søker er det kun ”Skjemaer” du skal slå av:

Fjerne gamle søkeord


For andre nettlesere varierer fremgangsmåten, men leter du litt i innstillingene, spesielt under personvern eller lignende, finner du det sikkert.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar