Fjerne bakgrunn?

Noen ganger er det artig å endre bakgrunnen i et bilde. Vi viser den enkleste teknikken.

Hei fotodoktor,

Hvordan kan man fjerne bakgrunnen rundt en person eller gjøre den transparent slik at personen kan settes inn i andre miljøer eller sammen med andre. Bruker Photoshop elements

Med hilsen
Roar

Fotodoktoren svarer

Hei Roar!

Her har Photoshop Elements en kjekk feature som heter magic extractor. Den går ut på at du sånn cirka merker hva du vil ha med i utklippet og hva du ikke vil ha med, for deretter å la programmet gjøre resten. Du finner den under image->magic extractor. Der vises bildet, og så markerer du personen med røde prikker og bakgrunnen med blå, slik jeg har gjort det under:Du finner verktøyene for røde og blå prikker på venstre side, som vist i tegningen til høyre.

Deretter kan du ta en forhåndstitt ved å trykke preview. Dersom du er fornøyd, er det bare å trykke OK. Det hender dog at enten for mye eller for lite blir tatt med, og da kan du bare angre (ctrl+z) og sørge for å merke de feilaktige områdene med rett farge. Du kan også bruke verktøyet for smooth selection så utsnittet ikke blir så ”hardt”.

Når du så har trykket OK, ligger utklippet i et eget layer som er transparent. Det kan du enkelt dra over et annet bilde slik jeg har gjort under. Merk at jeg godt kunne ha vært flinkere med mitt utsnitt slik at gutten ikke fikk den hvite kanten rundt hodet, og husk også at du bør tilpasse fargene ut fra hva det er bilde av i bakgrunnen slik at fargebalanse og lysstyrke samsvarer.


hilsen
Fotodoktoren

Lurer du på noe?