Fjerne arkfanene i Internet Explorer 7

Ikke alle liker måten Internet Explorer håndterer websider på. Slik blir du kvitt arkfanene.

I det siste har flere norske nettsteder, DinSide inkludert, kjørt en kampanje for å få deg som fortsatt bruker Internet Explorer 6, til å oppgradere til Internet Explorer 7, eller bruke en annen nettleser.

Hovedgrunnen til at vi gjør dette, er at den 8 år gamle nettleseren ikke håndterer nettsider som andre nettlesere, og dermed medfører at utviklingsavdelingen må bruke masse ekstra ressurser på å lage egne versjoner av sidene våre til Internet Explorer 6.

En av grunnene til at mange har vegret seg for å oppgradere, er at Internet Explorer 7 sorterer åpne nettsider i arkfaner, i stedet for programvinduer.

Før vi går videre med dette tipset vil vi understreke at det er mange fordeler med å organisere åpne nettsider i arkfaner, og det er en trend som ikke ser ut til å snu. Det er samtidig mange som ikke ønsker denne forandringen velkommen, og som heller ønsker å surfe "på gamlemåten" - og det skal man selvsagt respektere.

Slik skrur du det av

Klikk på Verktøy på menyen i Internet Explorer, huk av for "Vis Menylinje", og trykk på "Alternativer for Internett":

Fjerne arkfanene i Internet Explorer 7


Nå får du opp en boks som lar deg gjøre en rekke innstillinger. Under "Generelt" trykker du på "Innstillinger" under punktet "Endre hvordan websider vises i faner":

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjerne arkfanene i Internet Explorer 7


Hvis du krysser av for "Åpne alltid popup-vinduer i ny fane" vil du sjelden oppleve at det åpnes nye vinduer når du trykker på en lenke. En av grunnene til at mange blir forvirret ved arkfaneløsningen blir dermed borte.

Hvis du likevel ønsker å fjerne arkfanevisning totalt, er det bare å fjerne det øverste krysset:

Fjerne arkfanene i Internet Explorer 7


Trykk OK, steng nettleseren og start på ny. Og voila!

Fjerne arkfanene i Internet Explorer 7


Du finner flere Internet Explorer-tips hos Datadoktoren.