Fjern virus med USB-plugg

Har PC-en din fått virus? Da kan dette redde den.

Microsoft har nå rukket å bli en etablert aktør i antivirusmarkedet, og deres gratisløsning Microsoft Security Essentials har høstet mange lovord i uavhengige tester. Nylig kom programvaren i ny versjon (2.0), og for første gang også i norsk språkdrakt.

Programvaren fjerner virus, spyware og annen skadelig programvare, og krever få ressurser og interaksjoner i forhold til mange av konkurrentene.

Kjøres rett fra USB-minneplugg

I kjølvannet av lanseringen av den nye versjonen dukket også Microsoft Safety Scanner opp. Dette er rett og slett en forenklet, portabel versjon av antivirusmotoren, som kan kjøres fra en minneplugg.

Så hvis du mistenker PC-en din for å være infisert av uhumskheter, putter du ganske enkelt inn en minneplugg i USB-porten, kjører programmet, og resten bør gå av seg selv.

Les også Gratis trygghet med Avast 6

Grensesnittet er veldig enkelt og veiviserbasert.
Grensesnittet er veldig enkelt og veiviserbasert. Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Varer ikke evig

Ting skjer imidlertid fort på virus-fronten, så programmet vil kun virke i 10 dager etter at du har lastet det ned. Har du planer om å bruke programmet lenger, må du altså laste det ned på nytt. Det sikreste vil være å laste det ned og overføre til minnepluggen på en annen PC enn den du mistenker for å være infisert.

Og så snart PC-en er friskmeldt bør du installere et selvoppdaterende sikkerhetsprogram, enten Microsoft Security Essentials eller en av konkurrentene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon og kan laste ned Microsoft Security Scanner fra Microsoft.