Ser det slik ut i nettleseren din? Da bør du lese videre. Foto: Illustrasjonsbilde
Ser det slik ut i nettleseren din? Da bør du lese videre. Foto: IllustrasjonsbildeVis mer

Fjern verktøylinjene

Sliter du med å bli kvitt uønskede verktøylinjer? Her er løsningen du har vært på utkikk etter.

Det finnes et utall verktøylinjer (toolbars) som er laget for å ligge under adresselinjen i Internet Explorer og Firefox. De fleste av dem er harmløse og installeres sammen med andre programmer. Enkelte kan til og med ha et snev av nytte ved seg, og hvis du ikke liker dem kan du enkelt fjerne dem ved å høyreklikke på menylinjen, og fjerne haken til venstre i hurtigmenyen som dukker opp.

LES OGSÅ:

Slem, slemmere, slemmest

Men det finnes også verktøylinjer som installeres uten at du har bedt om det, og som først og fremst er laget for å spionere på nettaktiviteten din, presentere pop-up-reklame i tide og utide, og sende deg til sider du slett ikke har hatt intensjoner om å besøke.

Mange av disse kan dessuten vise seg å være nærmest komplett umulig å fjerne eller avinstallere på normalt vis.

Det er her Toolbar Cleaner kommer inn i bildet. Når du kjører dette lille programmet oppdages eventuelle verktøylinjer automatisk. Deretter er det bare å sette kryss på verktøylinjene du ønsker å fjerne, og trykke på Remove-knappen.

Resten går forhåpentligvis av seg selv.

Fjern verktøylinjene

Men det er mer

Toolbar Cleaner fjerner også uønskede apps i Chrome, og såkalte Browser Helper Objects i Internet Explorer, som i visse tilfeller kan ta fullstendig styring av nettleseren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programmet fungerer mot Internet Explorer, Firefox og Chrome, og er helt gratis. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra toolbarcleaner.com

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler


Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!