Fjern bakgrunnen på bilder

Nettjeneste med svært gode automatiske funksjoner.

<strong>POOF!</strong> Vi trengte ikke mer enn å laste opp dette bildet for å få bakgrunnen fjernet.
POOF! Vi trengte ikke mer enn å laste opp dette bildet for å få bakgrunnen fjernet.Vis mer

Enkelte ganger er det kjekt å kunne fjerne bakgrunnen i et bilde, for eksempel dersom du vil legge et portrettbilde til CV-en din eller vil selge en gjenstand på Finn, der rotet på spisebordet bak ikke nødvendigvis gjør at flere blir interessert i å kjøpe.

Det finnes mange bildeprogrammer med funksjonalitet for å fjerne bakgrunner, men sjelden har vi opplevd en såpass enkel og elegant løsning som Background Burner.

Les også: Lag «Instagram-effekter» i nettleseren

Last opp egne bilder

På denne nettsiden laster du først opp bildet du ønsker å fjerne bakgrunnen fra, og etter at den har jobbet med bildet noen sekunder, får du opp noen ulike varianter der større og mindre deler er fjernet:

Når du har lastet opp et bilde, blir du presentert med flere varianter der du velger den som er nærmest resultatet du ønsker.
Når du har lastet opp et bilde, blir du presentert med flere varianter der du velger den som er nærmest resultatet du ønsker. Vis mer


Er du heldig har du allerede her fått en tilfredsstillende variant som du bare kan laste ned på maskinen din.

Justér selv

Ellers blir du nødt til å velge den som kommer nærmest og modifisere den litt. Det gjør du ved å trykke på «touch up»-knappen, hvorpå du får opp et bilde på venstre side der du kan velge hva som skal beholdes og ikke.

Du tegner ganske enkelt røde streker over områder du ikke vil beholde og grønne over de du vil beholde:

På noen bilder blir du selv nødt til å fikse litt - tegn rødt på steder du ikke vil ha med og grønt på det du vil ha med.
På noen bilder blir du selv nødt til å fikse litt - tegn rødt på steder du ikke vil ha med og grønt på det du vil ha med. Vis mer


Både som .jpg og .png

Resultatet kan du laste ned enten som en .jpg-fil (med hvit bakgrunn), eller som en .png-fil med transparent bakgrunn, som du da i etterkant kan legge oppå andre bakgrunner. Background Burner byr også på en rekke bakgrunner du kan velge i stedet for hvit.

Lenke: Background Burner

Les også: Lag miniplaneter på telefonen