Fishbowl - Facebook på en ny måte

Fishbowl tar Facebook til skrivebordet.

Mange spår at nettleseren med sine websider og nettadresser av typen www.domene.com vil spille en langt mindre viktig rolle i fremtidens Internett enn de frittstående apps-ene, som henter data fra nettet og plasserer dem i et definert rammeverk.

Spådommen forklares blant annet med inntoget av fingerstyrte produkter som smarttelefoner og nettbrett, og tanken om at alt alltid skal være et eneste klikk unna. Et viktig stikkord i denne sammenhengen er forenkling i forhold til www-sfæren.

Byr på flere muligheter for utviklerne

Det er også på det rene at applikasjoner som kjøres utenfor nettleseren byr på langt flere muligheter for utviklerne som lager dem, men dette er i høyeste grad snakk om midlertidige begrensninger.

Fishbowl er et eksempel på en slik "crossover-applikasjon". Her er det Facebook-innhold som presenteres i en nytt og frisk design. Her finner du dessuten flere innfallsvinkler til vennegjengen, til fotoalbum, og kan sortere informasjonen på flere måter enn i webutgaven.

Fishbowl - Facebook på en ny måte


Du kan også laste opp bilder enkelt ved å dra å slippe dem til programvinduet:

Fishbowl - Facebook på en ny måte


Fishbowl integreres også i Windows 7-miljøet, blant annet med hurtigknapper rett fra oppgavelinjen. Du kan også kjøre applikasjonen i et lite vindu som legger seg øverst og dermed alltid er tilgjengelig:

(Fortsetter etter bildene)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra oppgavelinjen kan du gjøre forskjellige operasjoner.
Fra oppgavelinjen kan du gjøre forskjellige operasjoner. Vis mer


Minimodus
Minimodus Vis mer


Microsoft står bak - men "just for fun"

Bak prosjektet, som foreløpig befinner seg i prøvefasen (og kanskje aldri blir noe mer enn et prøveprosjekt), står Microsoft - som har betydelige eierinteresser i verdens desidert mest brukte sosiale nettverk på Internett.

På hjemmesiden til prosjektet kommer det tydelig fram at dette kun er et eksempel på hva som er mulig med nettinnhold - for moro skyld. Applikasjonen benytter blant annet Silverlight-teknologien, og er beregnet på teknologientusiaster og Facebook "power users" står det, og supporteres ikke.

Vi har imidlertid installert den, og den fungerer bra - men minnebruken er stor, og programmet responderer ikke alltid like raskt.

Kan prøves

Fishbowl fungerer kun i Windows 7. Du finner mer informasjon og applikasjonen kan lastes ned fra www.fishbowlclient.com.