Fireworks 2: Komplett webgrafikk

Vi var bare delvis fornøyd med Macromedia Fireworks 1. Nå er versjon 2 her, og programmet har blitt kraftigere, mer komplett og billigere. Fireworks begynner endelig å innfri forventningene.

Fireworks 2: Komplett webgrafikk
Fireworks 2:
Veil. pris: 2190,- (2694,- inkl. mva.) Tilgjengelig både for Mac og PC

Karakterer:
Nybegynnervennlig:
8 av 10
Avanserte muligheter:
9 av 10
Brukervennlighet:
8 av 10
Pris/ytelse:
8 av 10

Leverandør:
Demo AS. Tlf. 22 07 12 90

Første gang du åpner Fireworks 2, ligner det svært mye på versjon 1. Og det er helt greit. Mye var jo bra i den versjonen.

Vi likte svært godt eksportfunksjonene i Fireworks 1, selv om det kunne ha vært litt mer informasjon om hva som var ideell kompresjon.

Men vi mislikte sterkt at Fireworks 1 manglet god støtte for behandling av f.eks. innskannede fotografier, og vi oppdaget også unøyaktigheter i vektorgrafikken.

Men nå...

Fireworks 2 er ennå ikke perfekt. Men vektorgrafikken har blitt mer nøyaktig, og nå er det faktisk svært lett å få kurver til å flytte seg, utvides, myknes og alt annet du måtte ha lyst til å gjøre.

Fotografiene kan etterbehandles, og du har valget mellom et knippe funksjoner for å justere farger, skarphet og legge på effekter. Funksjonene er ikke imponerende sammenlignet med hva vanlige grafikkprogrammer som Paint Shop Pro o.l. kan oppvise, men nå kan du faktisk klare deg uten slike ekstraprogrammer.

Vi testet vektorgrafikken, og de rare feilene som skjemmer Fireworks 1 er rettet. I tillegg er kontrollen over effektene langt bedre, og Fireworks 2 fremstår som et ganske imponerende vektorprogram.

Fireworks 2 har også fått mye ny funksjonalitet, noe vi skrev om i forhåndsomtalen av programmet, som du kan lese her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndbok og hjelpesider

Macromedia kan dette med håndbøker! Håndboka som følger med er på 150 sider, og er praktfull pedagogikk. Men Macromedia har i tillegg investert i et omfattende antall sider på nettet, som går enda lengre enn håndboka. På nettet får du dessuten også et glimrende kurs som leder deg gjennom noen av de viktigste funksjonene i Fireworks.

Konklusjon

Fireworks er en svært god samlepakke hvis du ikke har de aller høyeste kravene til redigering av fotografier. For redigering av andre grafikktyper, holder programmet et høyt nivå.

Prisen på Fireworks 2 er også helt OK, og vi synes du får ganske mye for pengene.