<B>FRITT FRAM:</B> Her er noen av seriene du kan se på hjemmesidene til de store amerikanske TV-kanalene.
FRITT FRAM: Her er noen av seriene du kan se på hjemmesidene til de store amerikanske TV-kanalene.Vis mer

Firefox-tillegg for TV-slaver

Med én eneste Firefox plug-in kan du se hele episoder fra de store amerikanske TV-selskapene - MTV, Comedy Central, ABC, Fox og NBC.

Plug-in-utvalget til Firefox-nettleseren har etterhvert blitt like mangfoldig som faunaen i Amazonas, og blant alle tilleggene finnes det noen perler som ikke er spesielt godt kjent.

Én av disse har et navn som ikke på noen måte avslører hvilke hemmeligheter den skjuler, men med "Modify Headers" åpner det seg opp TV-muligheter som ikke før var mulig, ihvertfall ikke for de av oss som bor i Norge.

Amerikanerne har nemlig kommet langt med nett-TV, og alle de store TV-kanalene som CBS, ABC, NBC og Fox har etterhvert begynt å legge ut fullstendige episoder av alt fra drama til sitcoms til dokumentarer.

Er du bosatt i Norge vil du vanligvis ikke kunne se dette, men bruker du Firefox-tillegget "Modify Headers" blir virkeligheten en annen. Da blir det fritt fram på de fleste, store amerikanske kanalene, og du kan se alt fra House til CSI til Simpsons og Grey's Anatomy - alt direkte fra TV-selskapenes hjemmesider.

Slik gjør du

Tillegget installeres som et hvilket som helst annet Firefox-tillegg, men vi skal guide deg gjennom prosessen fra A til Å:

 • Start Firefox (du må bruke denne nettleseren). Gå til denne siden. Velg "Accept and install", og deretter "Tillat"-knappen like over toppen på nettsida.

 • Gå til "Verktøy"-menyen i Firefox, deretter velger du "Modify Headers". Velg "Add" fra rullegardinmenyen til venstre i plug-in-vinduet, skriv deretter inn "X-Forwarded-For" i feltet til høyre for menyen, og til høyre for det igjen skal det stå "12.13.14.15". Trykk på "Save"-knappen helt til høyre. Trykk så "Enable all"-knappen på knapperaden til høyre. Ferdig vindu skal se slik ut:
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Firefox-tillegg for TV-slaver


 • Du kan enten å velge å ha plug-in-vinduet åpent, eller du kan gå til "Configuration" i Modify Headers og velge "Always on". Vi tar forbehold om at dette kan by på problemer med regionspesifikke sider i Norge, ettersom du ikke uten videre er identifisert med norsk IP-adresse i nettleseren.
 • Det er bare én ulempe

  Går du nå til for eksempel The Daily Show fra Comedy Central kan du se hele episoder akkurat som alle andre amerikanere. Ulempen er at du må gjennom reklamepauser både før og under visning, fordelen er at du kan se så mye nett-TV at øynene blir firkanta innen en uke.

  NOEN LIKER MORA: Ander liker Grey's Anatomy. Du finner fulle episoder hos ABC.
  NOEN LIKER MORA: Ander liker Grey's Anatomy. Du finner fulle episoder hos ABC. Vis mer


  Vi har hatt hell med alle de største kanalene, inkludert Comedy Central, MTV, ABC, NBC og Fox. Mellom disse ville du finne ferske episoder av de aller fleste store TV-seriene, i tillegg til aktualitetsstoff, dokumentarer og liknende.

  De som ønsker å se komplette episoder hos CBS vil derimot ikke ha hell med seg. Dette Firefox-tillegget fungerer ikke med denne kanalen.

  Den tekniske kvaliteten på de fleste seriene vi har prøvd er overraskende bra, selv når de blir spilt av på 40-tommeren i stua.

  NB! Vær oppmerksom på at flere av kanalene opererer med tidsbegrenset visning, slik også for eksempel NRK gjør med en del av sine programmer. Det betyr at episodene bare ligger ute på nett i en viss periode før de fullstendige episodene forsvinner.