Firefox mest brukte nettleser i Europa

Gikk forbi Internet Explorer for første gang i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er analyseselskapet StatCounter som melder om at Internet Explorer ikke lenger er Europas mest brukte nettleser. Det har den vært siden Netscapes velmaktsdager på midten av nittitallet.

Ifølge selskapets statistikker, som omfatter trafikk fra mer enn tre millioner nettsteder og 15 milliarder nettsider i måneden, har Firefox (alle versjoner) nå 38,11% markedsandel i Europa, mot Internet Explorer (alle versjoner) sine 37,52%.

Microsofts sin en gang så totaldominerende nettleser har tapt markedsandeler jevnt og trutt de siste årene over hele verden. Men ifølge StatCounter er den fortsatt klart dominerende i mange andre deler av verden, blant annet i USA, der den har 48,92% markedsandel.

- Skyldes Chrome-vekst

- Dette er første gang IE forbigås i et stort segment av markedet, sier CEO i Statcounter, Aodhan Cullen, i en kommentar. - Men det ser ut til å skyldes at Google Chrome er i sterk vekst, og stjeler markedsandeler fra IE. Firefox sin markedsandel ser nemlig ut til å være stabil, fortsetter han.

Her ser du utviklingen de siste 12 månedene:

 Foto: Statcounter
Foto: Statcounter Vis mer


Slår tilbake?

Microsoft legger i disse dager siste hånd på neste generasjon nettleser fra selskapet, Internet Explorer 9, som introduserer en rekke nyheter. Om den har det som skal til for å snu den negative trenden for nettleseren, gjenstår imidlertid å se.

Hva tror du? Bruk debatten under for å dele dine synspunkter.

Les også: Tull og tøys om nettlesere

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!