Firefox har fortsatt mer enn 20% markedsandel, men har opplevd sterkt press fra Google Chrome de siste par årene. Foto: Mozilla
Firefox har fortsatt mer enn 20% markedsandel, men har opplevd sterkt press fra Google Chrome de siste par årene. Foto: MozillaVis mer

Firefox kan være reddet

Har fornyet avtalen med Google.

Hvordan finansieres en nettleser som gis bort gratis? For Firefox og Opera er svaret i stor grad Google. Ved å bake inn Google-søkefeltet i nettleseren, genererer både Firefox og Opera svært stor trafikk inn til Google, og dette betaler søkemotorgiganten godt for.

I 2010 stod Google for hele 84% av Mozillas inntekter på 123 millioner amerikanske dollar, skriver Techspot.

Men mange har den siste tiden vært bekymret for Firefox sin fremtid, da det har vært spekulert i at Google ikke ville fornye avtalen med Mozilla etter at en treårsavtale gikk ut i november. Google lager som kjent sin egen nettleser, Chrome, og denne har tatt vesentlige markedsandeler fra både Firefox og Internet Explorer de siste par årene.

Les også: Dette er verdens mest brukte nettleser

Sikret inntil videre

Men nå skal endelig en ny avtale for tre nye år være landet, skriver Mozilla-teamet på sin blogg. Dermed skulle også den videre utviklingen av en av de mest populære nettleserne være sikret, i hvert fall så lenge avtalen løper.

Firefox har opplevd en viss nedgang i popularitet den siste tiden, men lanserer nå hyppigere nye versjoner, i et forsøk på demme opp for brukerflukten. Så sent som i går lanserte Mozilla Firefox 9.

Les også: Firefox på steroider

Artikkelen fortsetter under annonsen