Firefox får nye arkfaner og berøringsvennlige menyer. Årsaken er blant annet at grensesnittet skal være det samme på mobil, PC og nettbrett.
Firefox får nye arkfaner og berøringsvennlige menyer. Årsaken er blant annet at grensesnittet skal være det samme på mobil, PC og nettbrett.Vis mer

Firefox blir ny

Nettleseren gjennomgår en ansiktsløfting.

For noen år siden var det relativt store endringer i grensesnittet mellom hver ny utgave av de store nettleserne. Slik har ikke situasjonen vært de siste årene, da har fokus stort sett vært på å forbedre selve maskineriet.

Men nå skjer det endelig noe igjen. Firefox gjennomgår nemlig den største forvandlingen siden lanseringen av versjon 4 i mars 2011.

Det nye grensesnittet har fått navnet Australis, og innebærer blant annet avrundede arkfaner og nedtoning av ikke-aktive faner, i tillegg til berøringsvennlige menyer.

Ifølge Mozilla, som utvikler Firefox, skal det nye grensesnittet være ensartet på både brett, mobil og PC.

Etter planen skal Australis gjøre sitt offisielle inntog ved lanseringen av Firefox 28, som skal slippes 4. mars 2014. Men hvis du er ivrig på å få se endringene i levende live, kan du allerede nå laste ned en tidlig prøveversjon for windows, Mac og Linux fra Firefox Nightly-nettsiden.

Nedlastingen er på 28 MB (Windows-versjonen) og 70 MB (Mac-versjonen). Men merk at det kan være mange bugs i en tidlig utgave som dette.

Les også: Slik kan alle se passordene dine