Det er først og fremst hastigheten som er blitt bedre i ny Firefox, ifølge Mozilla.
Det er først og fremst hastigheten som er blitt bedre i ny Firefox, ifølge Mozilla.Vis mer

Firefox 6 er klar

Mozilla har virkelig fått opp dampen.

Den offisielle datoen for lansering av Firefox 6 er i morgen 16. august, men allerede nå er den tilgjengelig på Mozillas servere. Vi snakker her om nok en ny versjon som kommer bare et par måneder etter at forgjengeren Firefox 5 så dagens lys.

Dermed har Mozilla tatt nok et steg for å nærme seg konkurrentene Internet Explorer, Opera og Chromes versjonsnumre - som i skrivende stund er ute med henholdsvis versjon 9, 11.5 og 14.

Forbedret ytelse

Men den som hadde håpet på revolusjonerende endringer fra forrige versjon, blir nok skuffet. Grensesnittet er nemlig 100% likt forgjengeren, forbedringene ligger i all hovedsak i hvordan Firefox kverner kode og viser resultatet for brukeren. Og skal vi tro Mozilla er det snakk om betydelige forbedringer her, som skal gi inntil 20% bedre ytelse enn for forgjengeren.

Hvis det er en stund siden du brukte Firefox og er nysgjerrig på hva den nye versjonen kan by på av funksjonalitet, finner du en fin oversikt på denne siden.

Her får du den

Firefox 6 er altså offisiell i morgen, både for Windows, Linux og MacOS. Hvis du ikke har lyst å vente til da, kan du laste ned Windows-versjonen på norsk direkte ved å klikke her (13 MB). For andre operativsystemer og språk, klikk her.

Artikkelen fortsetter under annonsen