Firefox 4 har blant annet fått en ny og plassbesparende ramme. Bildet er tatt av siste RC-versjon(release candidate) før den endelige versjonen forelå offisielt i dag.
Firefox 4 har blant annet fått en ny og plassbesparende ramme. Bildet er tatt av siste RC-versjon(release candidate) før den endelige versjonen forelå offisielt i dag.Vis mer

Firefox 4.0 endelig lansert

Mer enn 9 måneder etter at den første betautgaven så dagens lys, er endelig Mozilla klar med Firefox versjon 4.0.

Den nye versjonen er vesentlig forandret fra tidligere versjoner, blant annet med et helt nytt og oppdatert grensesnitt. Men også på innsiden er det gjort enkelte store endringer, her er noen av de viktigste:

  • Ny og raskere JavaScript-motor
  • Bedre HTML5-støtte
  • En rekke forbedrede sikkerhetsløsninger
  • Synkronisering av bokmerker på tvers av maskiner og mobiler (Android)
  • Utvidet arkfane-funksjonalitet, blant annet med gruppering av sider som hører sammen, samt muligheten til å låse arkfaner til faste posisjoner
  • Bedre oversikt og kontroll over programtillegg og utvidelser (add-ons) med den nye add-ons-siden
  • Forbedret maskinvareaksellerert opplevelse. Dekoding av tungt grafisk materiale flyttes fra prosessoren til grafikkort.
Flere nyheter i 4.0 (ekstern lenke)

Den nye oversiktssiden for utvidelser viser både hva du allerede har installert, og hva du kan installere for å øke funksjonaliteten og endre utseende på nettleseren.
Den nye oversiktssiden for utvidelser viser både hva du allerede har installert, og hva du kan installere for å øke funksjonaliteten og endre utseende på nettleseren. Vis mer


Firefox 4.0 er basert på åpen kildekode, og er helt gratis. Den finnes i versjoner for de aller fleste PC-operativsystemer, også i norsk språkdrakt. Du finner mer informasjon og kan laste ned Firefox 4.0 fra Firefox.no (ca 12 MB).

Firefox er i dag den nest mest brukte nettleseren etter Internet Explorer.

Les også: Internet Explorer 9 er lansert