Firefox 4 knuser Explorer 9

Firefox 4 knuser Explorer 9

Dobbelt så populær, men kan det snu trenden?

Publisert
Sist oppdatert

Analyseselskapet NetApplications melder om at interessen for nyslupne Firefox 4 langt større enn for Internet Explorer 9, som ble sluppet en uke i forveien.

Ifølge selskapets egne statistikker fikk Firefox 4 en markedsndel på 3,64% i løpet av fem dager, mens Internet Explorer brukte 12 dager på å nå en markedsandel på 1,78%.

Interessen på lanseringstidspunktet viste seg også å være mye større for Firefox. I løpet av det første døgnet ble nettleseren lastet ned 6 millioner ganger, mens Internet Explorer 9 ble lastet ned 2,35 millioner ganger de først 24 timene, skriver Betanews.

Hva med deg?

Hvilken nettleser foretrekker du? (Avsluttet)
Firefox(49%) 1201
Chrome(21%) 500
Internet Explorer(14%) 335
Opera(12%) 281
Safari(4%) 87
Vet ikke(1%) 18
Annen(0%) 12
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Det er imidlertid flere faktorer som spiller inn her, ikke minst at Firefox kan brukes på nær sagt alle plattformer, inkludert Windows XP. Internet Explorer 9 kan kun brukes i Windows Vista og Windows 7.

DinSide Data har tidligere kommentert at dette kan vise seg å bli et stort problem for Microsoft, dersom de har ambisjoner om å beholde posisjonen som markedsledere i fremtiden: Internet Explorer 9 kan bli en flopp.

Men er det nok for Firefox?

Trenden de siste månedene (til og med februar) er imidlertid ganske så klar: Internet Explorer og Firefox taper terreng for Google Chrome og Safari:

Så gjenstår det å se om Firefox kan snu trenden. Interessen rundt Firefox 4 er uansett meget stor. Hva tror du? Bruk debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer