Firefox 4 beta 4

Den siste betaversjonen med fanesortering og synkronisering.

Mozilla Firefox er fortsatt en populær nettleser og er den nest mest brukte nettleseren i verden etter Internet Explorer.

I følge statistikkverktøyet vårt, stemmer dette også med DinSides lesere, der over 22% av leserne foretrekker Firefox når de leser nettsidene våre.

Mens gjeldene "offisielle" versjon er v3.6.8, er det også mulig å prøve ut betaversjonen på den neste versjonen av Firefox - Firefox 4. I skrivende stund er det sluppet 4 betaversjoner av Firefox 4, og i den fjerde betaen som kom forleden dag, har Mozilla endelig fått på plass noen av de nye funksjonene.

Gruppering av faner

Det er først og fremst to nye funksjoner i Firefox 4 som er verdt å trekke frem. Den første er Firefox Panorama, som lar deg gruppere faner for å holde bedre orden. Er du blant dem som ofte ender opp med å ha 15 faner åpne (hei til deg, kjære), kan panoramafunksjonen være til god hjelp.

I stedet for å beskrive med ord hvordan den fungerer, kan du heller ta en titt på følgende videosnutt, der Aza Raskin (creative lead hos Mozilla) demonstrerer funksjonen:Synkronisering

Den andre store nyheten er synkronisering på tvers av maskiner du bruker, og her har Mozilla utvilsomt kikket bort på
Google Chrome
, som byr på lignende funksjonalitet. Ideen er at du har en konto der all historikk, bokmerker etc. synkroniseres, slik at du f.eks. kan merke av en side som favoritt på jobbmaskinen og deretter få den opp i favorittmappen også på hjemmemaskinen uten å gjøre noe som helst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden forrige betaversjon er det også gjort forbedringer med tanke på HTML5, i tillegg til at et API (funksjonsbibliotek andre kan programmere mot) gir utviklere muligheten til å skape bedre javascriptanimasjoner.

Stopp og oppdater er nå blitt én knapp.
Stopp og oppdater er nå blitt én knapp. Vis mer


Nytt i versjon 4

Har du ikke fått med deg de andre nyhetene i Firefox 4, inkluderer de blant annet mulighet for å gjøre en fane til en "app-fane", forbedringer i javascipt-ytelse, ny utvidelseshåndtering, samt visuelle endringer som at fanene vises på toppen av nettleservinduet, at stopp og oppdater-knappen er slått sammen og mer til.

Firefox 4 har nå fanene plassert på toppen av nettleservinduet.
Firefox 4 har nå fanene plassert på toppen av nettleservinduet. Vis mer


Du kan lese om alle nyhetene hos Mozilla, der du også kan laste ned Firefox 4 beta 4.

PS! For vår egen del får vi ikke java-delen av artikkelsystemet vårt til å fungere 100% med Firefox 4, noe vi håper blir fikset innen den slippes i full versjon. Vær også oppmerksom på at det foreløpig er få utvidelser som støtter Firefox 4, så er det noen av dem du er avhengig av bør du heller vente litt med oppgraderingen (du kan selvsagt nedgradere til 3.6 igjen om du måtte ønske det).

Våre Firefox-favoritter