Firefox 3.6 beta2 er klar for nedlasting

Retter mer enn 190 bugs fra første betaversjon.

«DinSide Data har prøvd den nye versjonen, og liker det vi ser. »


Det er ikke mer enn to uker siden Mozilla la ut den første betaversjonen av Firefox 3.6, og nå er beta2 klar. Det tyder på at de jobber på spreng for å få klart sin Windows 7-optimaliserte nettleser kjappest mulig.

Og det kan være en nødvendighet, for Windows 7 vokser ekstremt raskt. Dessuten har Microsoft integrert Internet Explorer mer enn noen gang i operativsystemet, og byr på noen fiffige funksjoner som de foreløpig er alene om.

Hard kamp

Firefox har i skrivende stund rundt 24% markedsandel, mens Internet Explorer har rundt 65%, i følge NetApplications. Det faktum at Windows 7 vokser raskt er imidlertid en åpenbar trussel mot Firefox, spesielt når surfeopplevelsen kan oppleves som dårligere i Firefox enn Internet Explorer på denne platformen.

Vi snakker selvfølgelig først og fremst om alle de nye funksjonene den nye oppgavelinjen byr på, for eksempel hurtigliste over de mest besøkte nettsidene (ved å høyreklikke Explorer-symbolet) og ikke minst miniatyrer av alle åpne arkfaner.

Sistnevnte er på plass nå, mens det fortsatt gjenstår en del på hurtiglistene:

Firefox 3.6 beta2 er klar for nedlasting


Hyggeligere for alle Firefox-tilhengere er det at mer enn 190 bugs fra beta1 er luket bort. For øvrig er det snakk om mindre endringer her og der samt ytterligere tuning av de allerede merkbare hastighetsforbedringene som var på plass allerede i 3.6 beta1.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hurtiglistene som vi kjenner fra Internet Explorer 8 er foreløpig ikke på plass i Firefox 3.6 beta2.
Hurtiglistene som vi kjenner fra Internet Explorer 8 er foreløpig ikke på plass i Firefox 3.6 beta2. Vis mer


DinSide Data har prøvd den nye versjonen, og liker det vi ser. Det er imidlertid grunner til å vente med å oppgradere fra 3.5, spesielt dersom du benytter mange plugins (add-ons) til nettleseren. To av våre favoritter, Xmarks og IETab er foreløpig ikke kompatible med 3.6 beta2. Vi opplevde også problemer da vi skulle installere Adobe Flash-støtte.

Det er imidlertid mulig å ha både 3.5 og 3.6 beta2 installert samtidig, men du må klare deg uten norsk språk foreløpig. Hvis du fortsatt ikke er skremt fra å prøve, kan du laste ned Firefox 3.6 beta2 fra denne siden. Også versjoner for Mac og Linux er tilgjengelige.