Reset-knappen fjerner alt som kan gjøre nettleseren ustabil og lite responsiv, men tar vare på bokmerker og informasjonskapsler. Foto: Mozilla
Reset-knappen fjerner alt som kan gjøre nettleseren ustabil og lite responsiv, men tar vare på bokmerker og informasjonskapsler. Foto: MozillaVis mer

Firefox 13 får nullstill-knapp

Skal gjøre nettleseren rask og stabil igjen.

Mozilla har blitt kritisert for å introdusere lite nytt hver gang de kommer med en oppdatert versjon av Firefox, og i det siste har Firefox mistet mange brukere til konkurrenten Google Chrome. Men nå skjer det endelig noe spennende.

Nullstill-knapp

I Firefox 13, som foreløpig eksisterer i beta-versjon, har de bakt inn en helt ny reset-knapp. Ved å trykke på den lages det en ny brukerprofil, og bokmerker, passord, informasjonskapsler (cookies) samt lagrede skjemadata kopieres til den nye profilen.

All annen info, som tillegg (add-ons), temaer, verktøylinjer, åpne faner og fanegrupper og andre innstillinger du måtte ha gjort, blir fjernet eller nullstilt.

– Den tryggeste nettleseren

Eliminerer feilkildene

Michael Verdi, som jobber med support hos Mozilla, sier at spesielt nettleser-tillegg fra tredjeparter har vært grunnen til at Firefox omtales som treg og ustabil. Ved hjelp av denne nye funksjonen elimineres alle feilkildene, uten at man mister personlige innstillinger, sier han.

I øyeblikket er funksjonen litt vanskelig tilgjengelig (via Help - Troubleshoothing Information), men ifølge Forbes skal den bli mer synlig når den endelige versjon 13 er klar, nærmere bestemt 5. juni i år.

hos Mozilla finner du versjon 13 beta for Windows, Mac og Linux.

Les også: Microsoft fjerner dritten

Samleside: Firefox og nettlesere