Fire nye Samsung-brett

Samsung klar med Galaxy TabPRO og NotePRO.

Toppmodellene i TabPRO- og NotePRO-serien kommer med 12,2 tommer skjermer med svært høy oppløsning. Foto: Samsung
Toppmodellene i TabPRO- og NotePRO-serien kommer med 12,2 tommer skjermer med svært høy oppløsning. Foto: SamsungVis mer

Samsung og Apple dominerer stort i nettbrett-markedet, og nå har førstnevnte nettopp vist fram fire nye modeller under årets CES-messe i Las Vegas.

Les også: Lenovo utfordrer Apples iPad Mini Retina

Høy skjermoppløsning

Tre av brettene blir medlemmer i den nye Galaxy TabPRO-serien, og kommer i størrelser på 12,2, 10,1 og 8,4 tommer. Felles for dem alle tre er skjermoppløsning på 2.560 ganger 1.600 piksler, og samtlige kan leveres med støtte støtte for 4G/LTE mobildatanettverk, eventuelt kun 3G og/eller Wifi.

I tillegg kommer modellen Galaxy NotePRO, som ser ut til å ha de fleste egenskapene fra TabPRO-serien, men i tillegg er utstyrt med en penn og apper som utnytter mulighetene for blant annet tegning, notater og presisjonsarbeid.

Det er NotePro og TabPRO 12.2 som kanskje er mest spennende av disse fire brettene. 12,2 tommer er nemlig en sjelden størrelse å se i nettbrett-sammenheng, så langt har toppmodellene stoppet på rundt ti tommer.

TabPRO 12.2
TabPRO 12.2 Vis mer

(Fortsetter etter bildene)

Galaxy NotePRO kommer med penn.
Galaxy NotePRO kommer med penn. Vis mer


Baksiden ser ut til å ha fått et enda bedre skinn-look enn på de eksisterende Galaxy Note-produktene.
Baksiden ser ut til å ha fått et enda bedre skinn-look enn på de eksisterende Galaxy Note-produktene. Vis merPotent

På innsiden sitter en kraftig åttekjernet Samsung Exynos-prosessor (3G-utgaven), eller en firekjernet Snapdragon 800 (LTE-utgaven). For øvrig har brettene 3 GB RAM, enten 32 eller 64 GB SSD, microSD-kortleser, Bluetooth 4.0-støtte, integrert IR-port samt hovedkamera med åtte megapiksler.

Batterikapasiteten er sannsynligvis god, for på innsiden finner vi et 9.500 mAh Li-ion-batteri.

Alle de tre brettene kjører siste versjon av Android (4.4), også kjent under som KitKat.

Flere tekniske detaljer finner du hos Samsung.

Kommer tilbake med mer

Samsung har foreløpig ikke gått ut med priser, men bekrefter at brettene blir tilgjengelig i løpet av første kvartal i år. DinSide kommer tilbake med flere opplysninger etter hvert.

DinSide tester nettbrett

Samleside: CES 2014