Lenovo har tro på at alt-i-ett-PC-markedet vil ta av i år. Her representert med nyhetene A320 og C205.
Lenovo har tro på at alt-i-ett-PC-markedet vil ta av i år. Her representert med nyhetene A320 og C205.Vis mer

Fire nye alt-i-ett-modeller fra Lenovo

Lenovo lanserer fire nye stasjonære PC-er som er innebygd i skjermen.

LAS VEGAS: De går gjerne under benevnelsen alt-i-ett-PC, og markedet for dem er i sterk vekst. Vi snakker om skjermer med innebygd PC, og mange tror at disse på sikt vil erstatte den klassiske, stasjonære PC-en.

Og det er kanskje ikke et så helt usannsynlig scenario. Du sparer plass og kabelrot, og får fortsatt alle fordelene ved en stasjonær PC - som stor arbeidsflate og skikkelig tastatur og mus.

Vi så en rekke modeller under IFA-messen i Berlin høsten 2009, og nå kommer stadig flere PC-produsenter på banen med produkter.

En av dem som virkelig satser på denne relativt unge produktkategorien, er Lenovo, som under årets CES lanserer ikke mindre enn fire modeller.

Lenovo IdeaCentre A320

Lenovo A320 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo A320 Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Denne skal ifølge Lenovo være markedets tynneste alt-i-ett-PC, den er bare 1,85 cm tykk, og skjermen er på 21,5 tommer, er LED-baklyst, og byr på full HD-oppløsning. Prosessoren er av siste generasjon Core i5, som ble lansert av Intel tidligere denne uken.

Her sitter tilkoblingene i foten, men DVD-leser/brenner må du eventuelt koble på eksternt via USB.

Modellen blir tilgjengelig i en rekke forskjellige konfigurasjoner, prisene starter på 699 dollar i USA, eller rundt 4200 kroner + mva.

IdeaCentre B520

Lenovo B520 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo B520 Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Dette er den krafitgste av de fire, med 23" full HD-skjerm. Den er i tillegg multiberøringsfølsom. Denne har kraftig Nvidia-grafikk beregnet på spill, og siste generasjon Intel Core i7 prosessor. Den leveres blant annet med en avansert mus med bevegelsessensor, ifølge Lenovo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene på denne starter på 899 dollar, eller rundt 5.500 kroner (uten mva).

Lenovo IdeaCentre B320

Lenovo A320 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo A320 Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Denne har multiberøringsfølsom skjerm på 21,5 tommer, og siste generasjon Intel Core i5-prosessor. Den har dessuten innebygd TV, som kan brukes uten å måtte skru på PC-en. Man veksler mellom TV og PC med et tastetrykk, og begge deler kan også brukes samtidig.

Prisen starter på 699 dollar i USA, eller rundt 4200 kroner - ex mva.

Lenovo C205

Lenovo C205 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo C205 Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Dette blir budsjettmodellen med 18,5" skjerm. Den billigste er ikke berøringsfølsom, men den kan også leveres med dette mot tillegg i prisen. I motsetning til de tre andre har denne en AMD E350-prosessor (dobbelkjerne), og grafikkløsning fra ATI.

Denne vil koste fra 449 dollar, eller rundt 2700 kroner + mva.

Samtlige modeller byr for øvrig på webkamera, integrert DVD-brenner (med unntak av A320, som har ekstern), mikrofon og høyttalere.

Alle modellene blir tilgjengelig i USA i juni, fra Lenovo i Norge får vi opplyst at det foreløpig ikke er klart når de vil være klare for Norge. Norske priser er heller ikke kjent, men vi vet av erfaring at hvis man ganger dollarpris med 10 havner man ofte ganske tett opp til virkeligheten.

Flere ferske saker fra CES 2011