Finner ikke PC på nettverket

Hei,

Vi har to stasjonære PCer i leiligheten som er forbundet ved hjelp av nettverkskort og en krysset TP-kabel. Når vi trykker på "Network Neigbourhood" på den ene PCen, dukker den andre PCen opp, og vi får også tilgang til filene på denne. Men dette funker ikke andre veien. Hva er feil?

mvh Magnus

Datadoktoren svarer

Hei,

Først og fremst er det viktig at du logger deg på med et brukernavn på begge PCene. Hvis du for eksempel trykker Avbryt når du får fram påloggingsboksen, vil du ikke få tilgang til delte ressurser på nettverket.

Dessuten må du sørge for å dele ut mapper på PCene for å få tilgang til dem. Dette gjør du ved å høyreklikke på en filmappe, og velge "Del ut". Hvis ikke funksjonen er installert, skal du gå til Kontrollpanelet og velge Nettverk, og trykke på knappen "Deling av filer og skrivere".

For det tredje er det viktig at maskinene kan snakke med hverandre. Til det trengs en protokoll, som for eksempel TCP/IP eller NetBEUI. Sistnevnte kan være en god løsning å bruke, siden den i utgangspunktet ikke krever noen form for konfigurasjon.

For å installere NetBEUI går du til Kontrollpanelet, velger Nettverk, Installer, Protokoll, Microsoft, NetBEUI. Husk at du må ha tilgang til Windows-CDen eller installasjonsfilene når du utfører denne operasjonen.

Jeg har opplevd at ikonet "Andre Maskiner" ikke nødvendigvis gir deg tilgang til andre maskiner på nettverket. Prøv å skrive \\maskinnavn i adressefeltet i Utforskeren. Det bruker å hjelpe!

mvh
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar