Finne MAC-adresse og trådløst nett


Hei,

Jeg har i dag trådløst nett i huset med WPA kryptering. I tillegg har jeg lagt inn at kun "godkjente" PC'er (MAC-adresser) kan bruke nettet mitt. Nå har jeg kjøpt en stasjonær PC uten WLAN. Jeg har derfor kjøpt en "USB-sak" for å koble meg opp på nettet mitt. Jeg finner imidlertid ikke noe nett!

Jeg må jo godkjenne denne nye PC'en, men hvordan gjør jeg det? Hvor finner jeg MAC-adressen og vil PC'en "finne" nettet mitt når den er lagt inn?

mvh
TA

Datadoktoren svarer

Hei,

MAC-adressen skal enkelt og greit stå på USB-nettverkskortet, som regel på et klistremerke på undersiden. Det er som regel merket "MAC:", etterfulgt av adressen, så det bør være uproblematisk å finne.

En annen måte å finne MAC-adressen på er å dobbeltklikke på den aktuelle nettverkstilkoblingen under "Nettverkstilkoblinger" i kontrollpanelet. Under fanen "støtte" velger du deretter "detaljer". Her står MAC-adressen øverst.

Hvis du ikke finner nettet ditt er det kanskje fordi du har fulgt vårt råd og ikke sender ut nettverksnavnet (SSID). Løsningen er å manuelt taste inn nettverksnavnet og krypteringsnøkkelen på din bærbare. Dette gjør du ved å velge "avanserte innstillinger" til venstre for listen over trådløse nettverk (der ditt nettverk ikke synes), velger fanen merket "trådløse nettverk" og "legg til". Så er det bare å fylle inn nettverksnavn og krypteringsnøkkelen du har satt i ruteren. Husk bare også å godkjenne MAC-adressen til nettverkskortet i ruter-oppsettet, så skulle ting være i orden.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar