LETTERE: Forsiden av Android Market viser deg nå apper som fungerer bra på nettbrettet ditt med Honeycomb. En etterlengtet oppdatering.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LETTERE: Forsiden av Android Market viser deg nå apper som fungerer bra på nettbrettet ditt med Honeycomb. En etterlengtet oppdatering. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Finn nettbrett-apper i Honeycomb

Brettversjonen av Android Market har fått etterlengtede forbedringer.

I våre anmeldelser av Android-nettbrett har vi gang på gang kritisert Google for en banal mangel: Android Market gir oss ikke en enkel mulighet til å finne nettbrett-apper.

LES OGSÅ:

For eksempel: Test av Sony Tablet S - med egen løsning for nettbrett-apper

I en ny versjon av Market er dette endelig på plass.

Vanlige Android-apper fungerer greit på nettbrett som kjører Honeycomb-versjonen av operativsystemet. Men for å utnytte den store skjermen kreves det at utviklerne gjør noen grep. Og har man et Android-brett, vil man gjerne bruke appene hvor disse grepene er tatt.

Men i Norge har Android Market inntil nå gjort det vanskelig for oss å finne disse appene.

Anbefalte nett-apper

Den nye Android Market på nettbrett har blitt klin lik den nye telefonversjonen. I tråd med Googles visjon om å smelte sammen telefon- og nettbrett-versjonene av Android, noe som skjer med versjon 4.0, også kalt Icecream Sandwich.

På Honeycomb blir apper som fungerer bra på nettopp nettbrett trukket frem på forsiden. Noen av appene er ikke optimaliserte per definisjon, men fungerer bra likevel, som for eksempel klassikeren Angry Birds. Andre apper er eksklusive på Honeycomb-nettbrett (for eksempel en egen nettbrett-versjon av SwiftKey), mens atter andre lastes i en Honeycomb-versjon når du kjører appen på brettet ditt (for eksempel Pulse).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er Honeycomb-appene som var våre favoritter i vår (merk deg at mye har skjedd siden den gang)

ANBEFALT: Her ser du to nyheter i Android Market for Honeycomb: Portrettvisning, og fanen for anbefalte nettbrett-apper.
ANBEFALT: Her ser du to nyheter i Android Market for Honeycomb: Portrettvisning, og fanen for anbefalte nettbrett-apper. Vis mer

I tillegg har det også dukket opp en egen "Staff picks for tablets"-fane. Her får du anbefalinger til apper som skinner på et nettbrett, og spill som ser enda penere ut i høy oppløsning.

Dermed får norske brukere enda bedre nytte av sine Android-brett. Og Honeycomb-plattformen fortoner seg endelig som skikkelig modent for det norske markedet.

Nå også i portrett

En annen ting som har vært merkelig i Honeycomb-versjonen av Market, er at den kun har fungert i landskaps-visning. Du måtte altså holde nettbrettet horisontalt.

Nå fungerer Market like bra uansett hvordan du holder det, med både landskaps- og portrettvisning. Det skulle igrunn bare mangle, men har nettopp manglet, frem til nå.

En annen banal sak som har manglet, er muligheten til å anmelde appene inne i Market-appen. Tidligere har Honeycomb-brukere bare kunnet dette på Android Markets nettsider, men nå kan også nettbrett-folket gi karakterer og si sin mening raskt og enkelt.

Oppdateringen av Market kommer automatisk til brettet ditt når produsenten gjør den tilgjengelig. Vår Motorola Xoom fikk den for en tid tilbake. Om du ennå ikke har fått den, kan du for sikkerhets skyld gå inn i innstillinger, velge "About tablet" og "System Updates". Her kan du trykke "Check now", i tilfelle brettet ikke har fått med seg oppdateringen.

Les også: Test av Samsung Galaxy Tab 10.1

Samleside: Honeycomb (Android nettbrett)