Finn minnehastighet

Jeg er en en 15-åring fra Oslo som lurer på hvordan man finner ut hvor rask RAM man har sittende i PC`en. Jeg er nemlig i tvil om jeg har PC-100 eller PC-66 Sd-RAM. Dette er et problem fordi jeg skal anskaffe ny RAM til PC`en min og jeg har hørt at det ikke er lurt å ha forskjellig hastighet på RAMen i PCen. I svaret ditt må du ta i betraktning at jeg har en Compaq PC som kanskje ikke har samme oppsett som andre, bygde PCer.

Har et spørsmål til også: er det trygt å overklokke CPUen? Det kan ikke være helt trygt siden man må ha en ekstra vifte og greier!

Vennlig hilsen Christian.

Datadoktoren svarer:

Som regel står hastigheten på minnebrikkene på et lite klistremerke på selve brikken. Hvis det ikke gjør det på din maskin bør du ta kontakt med Compaq for å høre hvilken minnehastighet som ble levert med din modell. Det er riktig som du sier at produsentene ikke anbefaler å blande minnebrikker med forskjellig busshastighet.

Når det gjelder overklokking er det selvsagt alfa og omega å sørge for god og effektiv kjøling hvis du begir deg ut på et prosjekt for å tyne mer ytelse ut av prosessoren din. De fleste prosessorer har kapasitet til å levere raskere ytelse enn det de opprinnelig er produsert for, men vær oppmerksom på at all garanti bortfaller hvis du begynner med inngrep for å stille opp hastigheten. Er du interessert i å lese mer om overklokking kan du se på Overklokking.no.

Les alle spørsmål og svar