Det er enkelt å finne ut om noen har brukt bildet ditt på nettet - uten din tillatelse.
Det er enkelt å finne ut om noen har brukt bildet ditt på nettet - uten din tillatelse.Vis mer

Finn bildet med TinEye

Har noen stjålet bildet ditt?

Det finnes flere søkemotorer som finner et bilde basert på teksten du angir, men TinEye velger en annen tilnærming: Her kan du nemlig laste opp et bilde (eller angi URL-en til ett), hvorpå søkemotoren spytter ut lignende bilder fra andre steder på nettet.

Dermed kan du for eksempel angi et bilde du har tatt selv og sjekke om det finnes andre nettsteder som har brukt det uten din tillatelse.

Slik selger du feriebildene

TinEye kan også brukes til andre formål - eksempelvis når du sitter med et lavtoppløselig bilde du gjerne skulle hatt en stor variant av. Last det opp til TinEye, og i løpet av få strakser kan det være at søkemotoren har funnet et identisk bilde i høyere oppløsning. Du kan også bruke TinEye for å finne originalbildet til et manipulert bilde du sitter på, gitt at bildene fortsatt er ganske like.

Når du åpner TinEye i nettleseren blir du møtt med to søkefelter:

Finn bildet med TinEye


Som du ser bruker du det ene feltet dersom du vil laste opp et bilde du har lagret lokalt, eller det andre feltet dersom du vil angi URL til et bilde som allerede ligger på nett. Ifølge dokumentasjonen tar ikke TinEye vare på bilder du eventuelt måtte laste opp, så her skal det ikke være noe å frykte sånn sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn bildet med TinEye


I søkeresultatet får du så lignende bilder. De trenger ikke å være identiske, men deler mange av de samme karakteristikkene med bildet du angav. For hvert bilde i søkeresultatet kan du også trykke på en lenke for å sammenligne de to versjonene, der du trykker på toggle-knappen for å bytte mellom bildene.

De beste bildesettene på Flickr

TinEye finnes dessuten som en utvidelse til nettleseren eller en bookmarklet (et bokmerke som utfører en operasjon på nettsiden du ser på) for kjappere tilgang.

Les mer og prøv tjenesten på TinEye.com.

Saken har også vært publisert på DinSide tidligere. Oppdatert 28. mai 2011