Filtjener i hjemmenettverk for iMac og PC?

Dagens spørsmål:

Jeg har en eldre Pentium PC som fungerer mer enn bra nok på en del applikasjoner. Men når barna skal spille, vil de bruke nyere utstyr. Tenkte derfor at det kunne vært greit å utnytte den gamle PCen til serverfunksjoner i vårt lille hjemmenettverk.

Hjemmenettverket er lagt opp fordi vi har én iMac og to PCer hjemme, og bruker en ISDN-ruter for å koble disse sammen og mot Internett. Noen foreslo å kjøre Novell, som visstnok ikke er så krevende, men det koster fryktelig mye penger så vidt jeg kan lese av prisene.

Finnes det andre smarte løsninger hvor den gamle PCen kan stå som filserver, eventuelt med en ekstra harddisk og/eller backupløsning? Linux blir kanskje for vanskelig?

Datadoktoren svarer:

PCene dine fungerer jo i nettverk uten videre, siden du allerede har en ISDN-ruter med HUB. Dette har du kanskje allerede satt opp?

Det som er utfordringen er å få iMacen opp i nettverket, men det er heldigvis ikke så vanskelig. Prisen er verken høy eller lav - du slipper unna med 149 dollar.

Da DinSide testet iMac i oktober 1998, koblet vi den opp mot vårt eget nettverk med programmet Dave fra Thursby Software Systems. Siden den gang har det kommet flere oppgraderinger, og oppsettet er blitt enklere enn tidligere.

Du kan laste ned en prøveversjon her.

Vi har brukt dette programmet også i flere andre sammenhenger, når en Mac skal kommunisere med PCer. Det er den beste løsningen vi har funnet, siden både Macen og PCene opererer "på hjemmebane" når det gjelder å se de andre maskinene og resursene i nettverket.

Å installere tunge nettverksløsninger som Novell eller Windows 2000 er å skyte spurver med kanoner, mener Datadoktoren.

Flere spørsmål og svar