Filmpiratene bytter format

MKV og AVI-filer er ut. MP4 er inn hos piratene.

Vil de nye "reglene" føre til en ny boost i interessen for piratkopierte filmer? Foto: Bjørn Eirik Loftås
Vil de nye "reglene" føre til en ny boost i interessen for piratkopierte filmer? Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

13 såkalte "release groups" innen piratkopiert film- og TV-materiale, har gått sammen om et svært detaljert felles sett med regler, for blant annet formater og oppløsninger når piratkopiert materiale skal distribueres på nettet.

Gruppene består av blant andre ASAP, BAJSKORV, DiVERGE, LMAO, LOL og MOMENTUM, som skal være blant noen av de viktigste aktørene på dette noe spesielle området, skriver iClarified

Bedre kvalitet og bredere støtte

Hittil har Xvid vært et vanlig format, og konteinere som AVI og MKV har hatt stor utbredelser. Heretter skal imidlertid kodeken x264 benyttes, og filene får etternavn MP4.

Ifølge et offisielt dokument fra gruppene skal H.264-baserte x264 gi mye bedre kvalitet enn tilsarende bitrate med Xvid, og formatstøtten blir også trukket fram som et fortrinn. MP4-filene kan nemlig spilles av uten behov for konvertering på blant annet iPad, PS3 og Xbox 360.

Hvis du er interessert i detaljene, finner du hele regelsettet her.

Vi understreker at det ikke er lov å laste ned eller distribuere materiale som er opphavsrettslig beskyttet.

Samleside: Lyd og bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer