<B>EN KILLER APP:</B> FileKiller tar virkelig, virkelig knekken på filer du vil bli kvitt.
EN KILLER APP: FileKiller tar virkelig, virkelig knekken på filer du vil bli kvitt.Vis mer

Filekiller er en killer-applikasjon

Hvis du ikke stoler på søppelbøtta i Windows, kan du stole på dette gratisprogrammet.

Det er garantert ikke alle som vet at filene som befinner seg i søppelbøtta på Windows-skrivebordet ikke uten videre forsvinner når du tømmer den. De er riktignok ute av syne, overflatisk sett, men skreller du bort overflaten er de fortsatt mulig å finne.

På samme måte som søppelet på kjøkkenet kan spores opp på en dynge i nærheten hvis du absolutt må, er det mulig å få tilbake filene med passord eller annen sensitiv informasjon du måtte ha liggende uten å være spesielt datakyndig.

FileKiller er et bittelite gratisprogram som lover å fjerne filer du absolutt ikke vil at andre skal se med nesten kirurgisk grundighet.

Enkel fremgangsmåte

Alt du behøver gjøre er å velge "Select files", velge filene du vil ha slettet (det er ikke mulig å velge mapper), og deretter bestemme hvor mange ganger området på disken hvor de aktuelle filene ligger skal overskrives. Trykk så "Kill files", og renseprosessen begynner.

Du kan velge opptil 100 overskrivninger, noe som i praksis gjør det umulig for andre å få tak innholdet i filene du har slettet.

LITT SIKKERT - VELDIG SIKKERT: Dess høyere dette tallet er, jo bedre blir filene dine slettet.
LITT SIKKERT - VELDIG SIKKERT: Dess høyere dette tallet er, jo bedre blir filene dine slettet. Vis mer


Det er også mulig å bestemme om du vil overskriver området med tilfeldige tegn, "nuller" eller et bestemt ASCII-tegn. Det gjelder som kjent å drepe filene med stil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her laster du ned

I og med at programmet er så lite kan du ta med deg overalt, og for eksempel bruke det hvis du har benyttet deg av en låne-PC i forbindelse med reparasjon, eller hvis du ikke ønsker å legge igjen spor på en Internett-café.

En kan som kjent aldri bli paranoid nok, og hvis noen hevder noe annet bør du umiddelbart bli mistenksom.

FileKiller benytter seg av såkalt åpen kildekode, og kan lastes ned gratis her.