Å låse minnekort og minneplugger er utrolig enkelt med dette gratisprogrammet.
Å låse minnekort og minneplugger er utrolig enkelt med dette gratisprogrammet.Vis mer

File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen

Dette burde strengt tatt vært en standard Windows-funksjon.

Det finnes mange programmer som lar deg kryptere mapper, filer og hele disker, slik at ikke uvedkommende får tilgang til dem. Få av dem er like enkle å bruke som gratisprogrammet File Secure Free.

Programmet har fire hovedfunksjoner, og her går vi kjapt gjennom dem, før vi konsentrerer oss om det vi har funnet mest interessant:

1. Sikkerhetskopiering. Velg filer og mappe, og lagre innholdet i et kryptert filarkiv. For å kunne lese og gjenopprette dataene, kreves passord.

2. Filkryptering. Velg én eller flere filer du vil gjøre uleselig, og trykk på Encrypt-knappen. Filen forblir uleselig til man velger Decrypt og angir riktig passord.

3. Sikker sletting. Velg en mappe eller fil(er) du vil slette uten mulighet for gjenoppretting, og trykk på Shred-knappen.

Lynrask stenging

Den siste, og mest unike funksjonen, er muligheten til å stenge tilgangen til USB-plugger og minnekort. Ved å velge Lockup-funksjonen blir stasjonen uleselig. Dette skjer ikke ved å kryptere filene, bare partisjonstabellene.

File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen


Kommer lagringsmediet på avveie og blir puttet i en annen PC, vil man få denne feilmeldingen:

File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen


Installerer man File Secure Free på PC-en og kjenner passordet, blir den låst opp i løpet av brøkdelen av et sekund.

File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen


Alle funksjonene benytter 128-bits kryptering, men siden filene i lockup-funksjonen ikke blir fysisk kryptert, er det vanskelig å si i hvor stor grad løsningen er sikker. Men tyven må i hvert fall ha teknisk kunnskap som går langt utover det vanlige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En sikrere, men også mer tidkrevende løsning er BitLocker, som dessverre kun er tilgjengelig i Pro- og Ultimate-utgavene av Windows 7.

NB! Bruk av programmer som gjør disker, kort og plugger uleselig medfører alltid en viss risiko for problemer med gjenoppretting. Sørg derfor alltid for å ha flere kopier av filene som er viktige for deg.

Du finner mer informasjon om File Secure Free, og kan laste ned (gratis) fra Mitracker.com

Les også: Sikkerhetskopier hele harddisken - gratis