File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen

Dette burde strengt tatt vært en standard Windows-funksjon.

Å låse minnekort og minneplugger er utrolig enkelt med dette gratisprogrammet.
Å låse minnekort og minneplugger er utrolig enkelt med dette gratisprogrammet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange programmer som lar deg kryptere mapper, filer og hele disker, slik at ikke uvedkommende får tilgang til dem. Få av dem er like enkle å bruke som gratisprogrammet File Secure Free.

Programmet har fire hovedfunksjoner, og her går vi kjapt gjennom dem, før vi konsentrerer oss om det vi har funnet mest interessant:

1. Sikkerhetskopiering. Velg filer og mappe, og lagre innholdet i et kryptert filarkiv. For å kunne lese og gjenopprette dataene, kreves passord.

2. Filkryptering. Velg én eller flere filer du vil gjøre uleselig, og trykk på Encrypt-knappen. Filen forblir uleselig til man velger Decrypt og angir riktig passord.

3. Sikker sletting. Velg en mappe eller fil(er) du vil slette uten mulighet for gjenoppretting, og trykk på Shred-knappen.

Lynrask stenging

Den siste, og mest unike funksjonen, er muligheten til å stenge tilgangen til USB-plugger og minnekort. Ved å velge Lockup-funksjonen blir stasjonen uleselig. Dette skjer ikke ved å kryptere filene, bare partisjonstabellene.

File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen


Kommer lagringsmediet på avveie og blir puttet i en annen PC, vil man få denne feilmeldingen:

File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen


Installerer man File Secure Free på PC-en og kjenner passordet, blir den låst opp i løpet av brøkdelen av et sekund.

File Secure Free: Steng tilgangen til pluggen


Alle funksjonene benytter 128-bits kryptering, men siden filene i lockup-funksjonen ikke blir fysisk kryptert, er det vanskelig å si i hvor stor grad løsningen er sikker. Men tyven må i hvert fall ha teknisk kunnskap som går langt utover det vanlige.

En sikrere, men også mer tidkrevende løsning er BitLocker, som dessverre kun er tilgjengelig i Pro- og Ultimate-utgavene av Windows 7.

NB! Bruk av programmer som gjør disker, kort og plugger uleselig medfører alltid en viss risiko for problemer med gjenoppretting. Sørg derfor alltid for å ha flere kopier av filene som er viktige for deg.

Du finner mer informasjon om File Secure Free, og kan laste ned (gratis) fra Mitracker.com

Les også: Sikkerhetskopier hele harddisken - gratis

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer