Fikse PC-lyden for 15 kroner?

Har du problemer med lyden fra PC-en? Kan et lite USB-lydkort til 15 kroner fikse biffen? Vi måtte prøve.

Opplever du problemer med lyden fra PC-en din? Det gjør jeg. Lydutgangen på kontor-PC-en er ikke god, og søt musikk blir befengt med ulyder som gir meg assosiasjoner til nedslitte tannlegeredskaper. Det har vært mange runder med feilsøking og oppdatering av drivere, men feilkilden har så langt ikke latt seg avsløre.

Og etter henvendelser fra lesere å dømme, er det mange som opplever problemer med PC-lyden - enten i form av støy eller at det ikke kommer noen lyd i det hele tatt. Og det kan mange ganger være svært vrient å finne en fullgod løsning.

Løsning til 15 kroner??

Så hvorfor ikke bare omgå hele problemet? Det var spørsmålet jeg stilte meg og som ledet meg til dette lille eksterne lydkortet som koster hele 15 kroner og 80 øre på Dealextreme.com, fritt levert til Norge.

Det kobler du ganske enkelt til en ledig USB-port i PC-en. Windows gjenkjenner lydkortet og installerer drivere automatisk, du behøver ikke besørge noe som helst selv, annet enn pluggen. Den har to minijack-hull i enden, en for mikrofon (inn) og en stereo lydutgang. Så er det bare å plugge inn hodetelefonene eller høyttalerne, og nyte musikken. Eller?

Litt bob-bob

Vel, noen superløsning for lydfriker er dette ikke. Spesielt på lavt volum virker det som om deler av lydbildet sprekker opp og blir grumsete. Det er også litt mer bakgrunnssus enn jeg setter pris på, sånn generelt. Men med litt lydstyrke elimineres problemene i stor grad - de tannpineframprovoserende ulydene i PC-en min er i hvert fall borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor produktet heter 3D Sound har jeg imidlertid ingen god forklaring på. Vanlig stereo er ikke så verst, det heller. Og det fikser dette lydkortet greit.

Konklusjon

Fikse PC-lyden for 15 kroner?


Skal jeg kaste terningkast, sier du? Da får det bli en treer, takket være at lydkortet koster det samme som en halvliter brus. Men det finnes garantert langt, langt bedre løsninger på markedet, som denne, for eksempel, som koster 200 kroner.

3D Sound fungerer i Windows 98 og nyere, men vi har også hørt om noen som har fått det til å fungere i Linux, men det har vi ikke prøvd. Du finner uansett mer informasjon hos DealExtreme.com.

Les også testen av Terratec Aureon Dual USB