Fiks mediespiller fra MSI

MSI har kastet seg på bølgen, og serverer en mediespiller med stor skjerm i kompakt format. Den tar opp og spiller av video og lyd, har kortleser og mye annet. Prisen er også lav, men hva er det som mangler?

Fiks mediespiller fra MSI


Mediaspillere vil bli den nye trenden satser mange produsenter på. Disse spillerne er ofte på størrelse med en harddisk-basert MP3-spiller, men med fargeskjerm og et langt større repertoar enn bare muskk. Vi snakker om video og foto, og i noen tilfeller også spill og radio.

Archos er en av pionerene, og mange av nykommerne skjeler til deres design. MSI megaview er slett ikke ulik Archos 400-serien både i utseende og funksjonalitet. Og det har mye for seg, det er et svært vellykket design.

Men MSI har gått litt lengre på et par områder, og deres Megaview kan både spille av filmer i blant annet Windows Media 9 og DivX-format, og ta opp video og lyd fra eksterne kilder. Harddisken er i likhet med Archos 400, på 20 GB. Se spesifikasjonene for detaljer.

Velutrustet

Pakken med MSI Megaview er svært innholdsrik. Den innholder både ørepropper, etui, stativ, 2 oppladbare batterier, lader, kabler og fjernkontroll.

Fiks mediespiller fra MSI


Fiks mediespiller fra MSI


Selve spilleren er på størrelse med en tykk PDA, og den store skjermen på 3,5 tommer diagonalt dekker mesteparten av overflaten. Skjermflaten er skinnende blank og dermed ganske følsom for reflekser av belysningen i rommet.

Selve spilleren er noe større enn en Archos Gmini - eller iPod, men skjermen er mye større.

All betjening skjer på høyre side, med en joystikk for manøvrering og to knapper for play/select og stop/exit. Systemet er logisk og svært lett å lære.

Spilleren har festehull for stativ på undersiden, med samme gjenging som på kameraer.

Fiks mediespiller fra MSI


Fiks mediespiller fra MSIDet følger med et lite bordstativ, men du kan bruke et hvilket som helst kamerastativ, hvis det passer deg bedre.

Når Megaview står på stativ kan du styre den med den trådløse fjernkontrollen som følger med. Den er på størrelse med et kredittkort og har knapper som fungerer utmerket.

Dette oppsettet er en stor fordel når du kobler mediespilleren til TV for opptak eller avspilling, hvor menyene vises på selve TV-skjermen.

I bruk

Når du slår på spilleren dukker det opp en velkomstskjerm og det spilles av en trudelutt og en smådramatisk opplesning av skjermteksten: "It's My Style - My Style Inside". Denne spilles av uansett, enten gjennom den interne høyttaleren eller i ørepluggene hvis de står i. Den kan ikke slås av, og vi blir ikke MER glad i den etter å ha hørt den ørten ganger...

Menysystemet er som nevnt svært lett både å lære og å bruke, og maskinen har rask respons, også ved valg av videofiler til avspilling.

Lydkvaliteten på inn- og avspilling av MP3-filer er er helt utmerket, opptak av tale med den innebygde mikrofonen fungerer også helt fint. Volumet på avspilling med øreproppene som følger med er så kraftig at full styrke er så øra flagrer. Også andre hodetelefoner vi sjekket fikk mer enn de/vi klarte.

Noen tilfeller av heng (loop) ved avspilling opplevde vi, i ett tilfelle måte vi ta ut batteriet for å stoppe galskapen.

Kvaliteten på video var derimot ikke like overbevisende. Dette skyldes først og fremst skjermen, som er stor, men ikke så god som man skulle ønske. Det er ikke oppgitt hvor mange piksler den har, men opptak gjøres i 320x240 på "best" innstillingen. Det virker ikke som om skjermen har større oppløsning enn dette, men det er i og for seg ok.

Betraktningsvinkelen er heller ikke stor, det er en typisk en-persons skjerm som må stå temmelig rett foran deg for at du skal se hva som foregår.

Kontrasten er heller ikke overveldende. Mørke filmer, som f.eks. Matrix, blir vanskelig å se, selv i dunkel belysning. Det er ingen mulighet for å stille inn kontrast, bare lysstyrke.

Fiks mediespiller fra MSI


Mer normale filmer fungerer utmerket, og skjermen fungerer greit f.eks. på klaffebordet på fly, montert på stativ.

Avspillingen forøvrig er utmerket, det virker som det er kraft nok i elektronikken, og det var ingen rykking å spore.

Fiks mediespiller fra MSI


Også opptak av video var enkelt og greit. Plugg inn videokilde - f.eks. DVD-spiller - velg opptak av lyd og bilde, kvalitetsnivå og trykk på REC.

Opptakene ble utmerket, ingen rykking eller andre problemer ble observert her heller. Det beste den kan gjøre er altså 320x240, men det fungerer fint på en "stor" liten skjerm.

Kortleser og bildevisning

Det er innebygd kortleser for SD/MMC kort, og du kan kopiere over innholdet på dette direkte til harddisken, praktisk for fotografering i felten.

Bildevisning kan skje enkeltvis eller som slideshow med fritt valg bakgrunnsmusikk fra lydfilene på disken.

Sammen med PC

Tilkobling til PC skjer med USB, spilleren dukker opp som en ekstern disk og filoverføring går raskt. Det er ikke nødvendig med noen form for programvare på moderne operativsystemer. Du legger bare de forskjellige mediefilene over i mappestrukturen på spillerens harddisk og det er det hele.

Det følger med en prøveversjon av Dr DivX, som er et utmerket program for konvertering av de fleste videoformater til DivX.

Fiks mediespiller fra MSI


Konklusjon


Spilleren er praktisk både i bruk og format, og har en behagelig stor skjerm. Denne er imidlertid det svakeste leddet hos spilleren, med lav kontrast og liten betraktningsvinkel. I de mest aktuelle brukssituasjoner fungerer den likevel helt ok.

At den støtter opptak både av lyd og video, pluss innebygd kortleser, gjør at den er "selvgående" i mange situasjoner. Men sammen med PC har du selvsagt flere muligheter.

At kortleseren bare støtter SD/MMC begrenser mulighetene.

Det følger med mye i pakken som ellers er ekstrautstyr på andre spillere, som etui, ekstra batteri, stativ og fjernkontroll.

Prisen er også lav, 3 349 kroner hos Komplett.no. Det er mange hundre kroner lavere enn konkurrenten Archos AV420, som har tilsvarende funksjoner, men bedre skjerm.

Takk til Komplett.no for utlån av enheten.

Se skjermdumper fra meysystemet