FIFA 2001

Hva er en høst uten en ny utgave av FIFA-serien til Electronic Arts? Årets versjon bærer ikke overraskende navnet 2001, og er et flott fotballspill.

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

EA Sports, som utvikler FIFA-spillene, har opparbeidet seg et flott rykte takket være fokuset på realisme, presentasjon og ikke minst høy visuell kvalitet. Deres motto er at et sportsspill skal ligne mest mulig på en TV-sending, og for hver ny utgivelse nærmer de seg det målet.
FIFA 2001 er uten tvil et flott eksempel på at det går an å overføre en av verdens mest populære og spektakulære idretter til dataformat uten at den mister sjarmen. Når du spiller FIFA 2001, skjønner du fort hvorfor fotball kalles for ”the beautiful game”.

Tippeligaen er med

FIFA 2001

Det er flere nyheter i FIFA 2001 som vil glede både gamle og nye fans av serien. Det mest interessante for oss i Norge er nok inklusjonen av hele Tippeligaen, med alle spillerne, lagene, og detaljer helt ned til sponsorlogoer på draktene.
I tillegg til norske lag, kan du velge mellom topplagene fra 16 andre land, i tillegg til over 60 landslag. Dette lar deg sette opp noen virkelig spennende kamper. Du kan selvsagt fritt bytte spillere, forandre navn, utseende, formasjoner og taktikk.
Du kan velge mellom flere forskjellige spillemoduser, som ligakamper, Euro- eller World Cup-turneringer, eller bare vennskapskamper mellom to av de mange lagene som er med i spillet.

Mer realistisk enn noensinne

Kjente reklamer og drakter...Vålerenga slår Rosenborg!
Kjente reklamer og drakter...Vålerenga slår Rosenborg! Vis mer

Alle som har spilt FIFA-spill før, vet at utviklerne virkelig bruker mye tid på å gjenskape følelsen av å være med i en fotballkamp. Årets utgave av spillet er intet unntak, og det har blitt jobbet mye med den kunstige intelligensen til spillerne, samt med nye måter å inkorporere taktikk på. Resultatet er at FIFA 2001 er fryktelig gøy å spille, til og med hvis du ikke har så forferdelig god greie på fotball.
Det som virkelig imponerer er likevel den visuelle delen. I fjor trodde du at det ikke kunne gjøres bedre, men nå er modellene og animasjonene enda mer realistiske. Spillerne har fått flere ledd, mer detaljerte teksturer og mykere bevegelser. Også utenfor banen skjer det ting: Vakter, trenere og innbyttere er nå blitt polygonale de også, og du kan se dem tøye, varme opp eller rive seg i håret…
Lyden er blitt betraktelig bedre, du kan blant annet høre spillerne krangle med dommeren etter å ha mottatt et kort, og publikums reaksjoner etter en stygg takling.

Konklusjon

Du bør nok ikke forvente deg en revolusjon hvis du allerede er kjent med FIFA-serien. FIFA 2001 er snarere en omfattende oppgradering, med en lang rekke forbedringer. Vi ser likevel ingen grunn til å la være å kjøpe spillet hvis du er glad i fotball (og har en rask datamaskin), for dette er et solid, gjennomført og morsomt spill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer