FFSJ: File Splitter and Joiner

Store filer kan by på problemer når de skal transporteres fra et sted til et annet. Heldigvis kan du dele opp problemene.

Vi har tidligere omtalt sending av store filer med nettjenesten senduit. Men det er som du kanskje vet ikke alltid så veldig praktisk eller sikkert, og slike tjenester har som regel også en grense for hvor mye som kan sendes før det koster penger.

Et greit alternativ er å splitte fila i to eller flere mindre og mer håndterlige deler og sende eller transportere dem til bestemmelsesstedet der de kan settes sammen til den opprinnelige fila. Det finnes et lite knippe programmer som kan gjøre dette, og FFSJ er i det selskapet et godt og gratis alternativ. FFSJ faktisk kort for the Fastest File Splitter and Joiner, men om det er det hurtigste eller ikke har vi verken tenkt å bevise eller motbevise i denne artikkelen.

FFSJ gir deg full kontroll over oppsplittingen, som å dele opp en fil i et gitt antall deler eller sette maksimum for hvor mange byte (KB/MB/GB) hver del kan være.

FFSJ: File Splitter and JoinerDele god musikk over diskett? Kein Problem!

Det kan her være snakk om alt fra å dele en fil opp i biter som får plass på gamle disketter til å dele en film i to og ta den med på et par mindre USB-minnepinner. Må du sende en fil over nett kan du også dele en større fil opp i biter som er små nok til å sendes via e-post.

Eller hvorfor ikke bruke det sammen med tjenester som nettopp senduit, slik at du ikke trenger å bekymre deg over grensen på 100 MB?

Innebygd kryptering

En annen fordel ved å dele opp fila før du sender den er at de enkelte delene vil være mer eller mindre verdiløse for en snokende tredjepart. Paranoide og andre som liker sikkerhet vil kunne sette et passord som dessuten krypterer de enkelte delene. Sendes disse på forskjellig måte i tillegg burde du være nokså sikker på at ingen snapper opp planene om verdensherredømme.

Når mottakeren har alle delene trengs bare passordet du har brukt for å sette de sammen til en lesbar fil.

To versjoner

Programmet kommer i to "versjoner", så å si. I sin reneste form (FFSJ-Lite) laster du bare ned en exe-fil på under 500 KB som kan kjøres direkte uten noen form for installasjon. Alternativt kan du laste ned en installasjonsfil (FFSJ-Standard) som gir deg muligheten til å kjøre programmet direkte når du høyreklikker på en fil.

FFSJ kan også brukes med kommandolinja, slik at avanserte brukere for eksempel kan automatisere oppgaver.

The Fastest File Splitter and Joiner kan brukes på alle Windows-versjoner inkludert Vista, og er som nevnt gratis.

Programmet kan lastes ned fra denne siden.
Her får du også en kort innføring i hvordan det brukes.