Festens ultimate jukebox

Tenkt deg på fest i helga? Hvis det står en PC i nærheten bør du sjekke ut Yamelo.

Publisert
Sist oppdatert

Det blir mye musikkprat fra vår side om dagen, men det er jo ikke rart når den ene tjenesten etter den andre spretter opp som løvetann på en dårlig asfaltert vei.

Vi har allerede skrevet om Songza, vi har sett på et program som lagrer musikkstrømmer rett på harddisken og i dag skal vi se på det som kanskje er godbiten av dem alle - Yamelo.

Yamelo viser deg musikkvideoer fra YouTube. Hva så, sier du - da kan jeg jo bare søke på YouTube?

Jo, men Yamelo har nemlig indeksert disse sangene på et smart vis.

Festens ultimate jukebox


Kjapp oversikt fra hitlistene

Med utgangspunkt i salgslistene er de ulike videoene knyttet til når de var populære. Det betyr at du kan klikke på tidslinja tilbake til høsten 1988, da du akkurat hadde begynt på ungdomsskolen og endelig fikk gå på fritidsklubben, for å gjenoppleve de gode minnene.

Les også: Her er fremtidens TV

Der ligger de - Bon Jovis udødelige Bad Medicine, klinelåter fra Glenn Medeiros, Salt'n'Pepa med Push it og høydepunkter fra Pet Shop Boys' karriere - alle ett musklikk unna. Genialt er det også at du kan legge låtene til i en spilleliste slik at du rekker å hente deg en ø julebrus i kjøleskapet og ta en tur på toalettet en gang i blant. Spillelista kan du også lagre på profilen din til bruk ved en senere anledning.

Som med alt annet på YouTube er riktignok ikke kvaliteten av ypperste kaliber, men til et vorspiel på studenthybelen med noen små PC-høyttalere holder det i massevis. Det viktigste er tross alt at du kan mimre blant tusenvis av godlåter fra den tiden da du hadde godt med hår på hodet - eller fra denne måneden, hvis du heller har lyst til å høre på det som rører seg på salgslistene i dag.

URL: http://www.yamelo.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer