Fem spenstige gavetips til farsdagen

Glem sokker og truser. Gi ham noe kult og elektronisk i år.

Chromecast Audio gjør selv 80-tallsanlegg trådløse. Det er bare ett av fem gavetips fra Dinsides teknologiredaksjon. Foto: GOOGLE
Chromecast Audio gjør selv 80-tallsanlegg trådløse. Det er bare ett av fem gavetips fra Dinsides teknologiredaksjon. Foto: GOOGLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På søndag er det farsdag. Mange mener morsdag og farsdag bare er påfunn fra handelsstanden, for å få oss til å bruke mer penger på ting vi egentlig verken ønsker oss eller har bruk for. Greit nok. Men ingen kan nekte for at det er fint å bli gjort stas på en gang i blant.

Elektronikk = safe bet

Og som representant for rasen vil jeg understreke at det finnes alternativer til sokker, truser og marsipangriser. Ikke for å virke misfornøyd altså, men har man virkelig lyst å se far smile fra øre til øre kl 08 en søndag morgen, kan det være et tips å gi ham noe mer spenstig i år. Noe elektronisk, for eksempel.

På denne siden har vi samlet noen produkter fra data- og elektronikkhyllene som vi tror far vil sette stor pris på. Alle produktene koster under 500 kroner.

#1: Google Chromecast Audio

GOOGLES BILLLIG-DINGS: Chromecast Audio strømmer musikk for 369 kroner. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GOOGLES BILLLIG-DINGS: Chromecast Audio strømmer musikk for 369 kroner. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Denne dingsen gjør selv gamle stereoanlegg trådløse, og far kan sitte i godstolen, velge musikk fra mobilen - for eksempel fra Spotify, Tidal eller YouTube, og nyte den over høyttalerne. Pris: Fra 379 kroner.

Les vår test av Chromecast Audio

#2: Kombinert minnekort og minnepinne

 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Enten far ønsker seg mer minne på mobilen eller bare trenger ekstern lagring til diverse formål på PC-en, kan dette kortet fra Lexar være noe for ham. Det følger nemlig med en bitteliten kortleser til dette microSDXC-kortet, og dermed blir det forvandlet til en minnepinne. 32 GB-versjonen koster 250-300 kroner.

Les vår omtale av Lexar-kortet her

#3: Google Chromecast - 2. generasjon

BILLIG LØSNING: Chromecast gjør det enkelt å strømme film fra mobil og nettbrett til hjemmekinoanlegget. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BILLIG LØSNING: Chromecast gjør det enkelt å strømme film fra mobil og nettbrett til hjemmekinoanlegget. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Vi gir oss ikke helt med Google ennå, for den nye Google Chromecast-pluggen er også verdt en liten anbefaling. Plugg den i TV-en, og så kan far vise bildene fra ferien trådløst, eller vise favorittklippene fra YouTube til hele familien (og mye mer). Alt fra PC-en, nettbrettet eller smartmobilen i sofakroken. Pris: Fra 379 kroner.

Les vår test av nye Chromecast her

#4: Gavekort fra Apples App Store eller Google Play

 Foto: APPLE
Foto: APPLE Vis mer


La far boltre seg med de nyeste appene til sin nye iPhone eller Android-mobil. Gavekortene fås i en rekke forskjellige kapasiteter, for eksempel 250 eller 500 kroner. Samtidig kan du benytte anledningen til å gi ham noen gode app-tips.

#5: Overrask stort: Gi ham en SSD

Denne SSD-en koster fra 479 kroner. Foto: PRODUSENTEN
Denne SSD-en koster fra 479 kroner. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Begynner PC-en til far å gå tregt? Den smarteste oppgraderingen han kan gjøre (eller som du kan gjøre for ham), er å bytte ut den gamle, slitte og bråkete harddisken med en SSD. Det kan mangedoble totalytelsen! Det finnes nå flere SSD-er med kapasitet på 120 GB til under 500 kroner.

Du finner en fin oversikt over disse hos Prisjakt.

Samtidig må du skrive ut og legge ved denne artikkelen, som både forteller ham om alle fordelene med SSD, og hvordan man fysisk bytter ut harddisken med SSD.

Lykke til!

Har du forslag til andre, kule farsdagsgaver? Bruk debattfeltet under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!