Det finnes flere kjekke utvidelser for deg som bruker Gmail og Chrome. Med <em>Batch reply</em>-tillegget kan du svare på flere eposter i slengen.
Det finnes flere kjekke utvidelser for deg som bruker Gmail og Chrome. Med Batch reply-tillegget kan du svare på flere eposter i slengen.Vis mer

Fem smarte Chrome og Gmail-tillegg

En rekke kjekke utvidelser gir deg mange nyttige funksjoner om du bruker både nettleser og epost fra Google.

De siste årene har Googles Chrome-nettleser blitt stadig mer populær og brukes nå av over 20 prosent av de som besøker DinSide.

LES OGSÅ:

Også Googles eposttjeneste Gmail brukes av mange, og er du blant de som bruker denne kombinasjonen, finnes det flere nettlesertillegg som gir Gmail ekstra funksjonalitet.

I denne artikkelen skal vi se på noen av de bedre.

Les også: Slik gjør du Gmail sikrere

Frakoblet Gmail

Mange pendler til og fra jobb, tar fly eller sitter på hytta uten tilgang til internett, og da er i utgangspunktet en nettbasert eposttjeneste ikke veldig hensiktsmessig. Med frakoblet Gmail-tillegget kan du bruke Gmail selv om du ikke er koblet til internett. Alle endringer du gjør, som å slette, merke, skrive og lignende, kan gjøres som vanlig, og så fort PC-en får nettilgang igjen, synkroniseres disse endringene, eposter sendes etc.

Med Boomerang kan du sende eposter senere.
Med Boomerang kan du sende eposter senere. Vis mer

Boomerang

Ikke tid til å svare akkurat nå? Eller lyst til å skrive en epost nå, men la den bli sendt senere? Disse to situasjonene kan du løse med Boomerang, som da tilfører Gmail ekstra knapper når du leser eller skriver epost.

Når du skriver kan du velge når den blir sendt, og når du mottar kan du velge å "snooze" eposten slik at den dukker opp i innboksen på et senere tidspunkt. Du kan også sette opp gjentakende eposter for å be om statusrapporter hver mandag morgen eller hva det måtte være.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi skrev om tjenesten for to år siden, og den kan du lese mer om her:
Boomerang - send og motta epost senere

Mailto: for Gmail

Bruker du Gmail som din primære eposttjeneste? I så fall kan det være greit å vite om Mailto: for Gmail, som gjør at det er Gmail (og ikke Outlook e.l.) som åpnes om du klikker på en lenke med en epostadresse når du surfer på nettet.

(Samme funksjon i Firefox: Mailfrom)

Les også: Bruk flere Google-konti samtidig

Med Attachments.me kan du lagre Gmail-vedlegg direkte til nettskyen.
Med Attachments.me kan du lagre Gmail-vedlegg direkte til nettskyen. Vis mer

Attachments.me

Med Attachments.me installert, kan du lagre epostvedlegg direkte til Dropbox, Google Drive eller Box om du bruker disse tjenestene. Det er også mulig å lage regler for innkommende epost, slik at f.eks. alle Photoshop-filer fra en gitt kontakt blir lagret direkte i en egnet mappe i Dropbox.

Batch reply for Gmail

Om du har invitert til fest eller skal selge noe på Finn – av og til får du mange eposter der det kan være kjekt å samle eposttrådene og sende det samme svaret til alle involverte.

Ofte innebærer det å kopiere tekst til utklippstavlen og svare på én og én epost der du limer inn det samme inneholdet. Eller andre veien – at du samler alle mottakerne i en ny epost.

Er dette tungvint tipser vi deg om Chrome-utvidelsen Batch reply for Gmail. Etter at du har installert denne, vil du ikke merke veldig stor forskjell når du bruker Gmail – det eneste er at du nå har mulighet til å merke flere eposter og trykke på svarknappen på toppen.

Da komponeres det en ny epost der alle avsenderne fra de opprinnelige epostene er samlet i til-feltet. Husk imidlertid at disse mottakerne da "ser hverandre", så hvis ikke dette er personer som kjenner hverandre, bør du heller vurdere å flytte alle mottakerne til blindkopifeltet.

SAMLESIDE:

Gmail