<strong>MÅ IKKE VÆRE DYRT:</strong> Selv om de nyeste spillene brått koster 5-600 kroner, finnes det også mange godbiter til en tohundrelapp. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
MÅ IKKE VÆRE DYRT: Selv om de nyeste spillene brått koster 5-600 kroner, finnes det også mange godbiter til en tohundrelapp. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Billige spill til Xbox, PlayStation og Nintendo

Fem rimelige spill du trygt kan legge under juletreet

Men kanskje kan også et digitalt gavekort være vel så smart.

Publisert

Julen står for tur, og selv om mange benytter de ekstra fridagene til famileselskap, skiturer, fest og moro, finnes også de som synes det er deilig å koble av litt med et spill foran skjermen; enten alene eller sammen med andre. Og de trenger ikke å være tolv år. De kan godt være 41.

Og spill finner du på mange ønskelister rundtom. Fifa 18, Call of Duty, Super Mario Odyssey … de fleste nye spill koster 5-600 kroner (og spesialutgaver gjerne et par hundrelapper ekstra), og det er det ikke alle som har budsjett til. Spesielt ikke om det er snakk om gaver til nieser og nevøer eller lignende.

Trenger ikke å være dyrt

I denne artikkelen vil vi derfor trekke frem noen spill-godbiter som vi tror de fleste vil bli glade for å få i gave (med mindre de allerede har det, selvsagt), men som koster langt mindre enn de nyeste spillene. Vi har også vært opptatte av at det skal gå an å spille flere på samme skjerm, og at spillene passer for de fleste aldre.

For hvert spill har vi laget en tilhørende liste med produktene hos prissammenligningstjenesten Prisjakt, som du kan klikke deg inn på for å finne de laveste prisene til ulike plattformer. Vi gjør oppmerksom på at disse lenkene er kommersielle; altså der Dinside får betalt av Prisjakt for å dirigere brukere dit.

Et par ekstra kjøpetips finner du dessuten i slutten av artikkelen, men la oss ta spillene først:

Minecraft

Til PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Switch, PC, Mac, Apple TV
Pris: fra 159,- kr

PEGI-merking: 7 år

Foto: Mojang
Foto: Mojang Vis mer

Minecraft er et spill som ikke trenger noen voldsomt stor introduksjon – et slags virtuelt legospill som lar deg bygge, slåss, utforske og spille med andre, og som har solgt i bøtter og spann siden det kom i 2011, med sin sjarmerende, primitive grafikk. Spillet er i dag tilgjengelig på de fleste plattformer, inkludert nyvinninger som Nintendo Switch og Apple TV.

Konsollutgavene er ikke like omfattende som PC-versjonen, blant annet med manglende støtte for såkalte «mods», men mange synes det er gøy å kunne spille inntil fire spillere på samme TV-skjerm. I hvert fall ungene i undertegnedes husstsand.

Rocket League

Til PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac
Pris: fra 248,- kroner
PEGI-merking:
7 år

Foto: Psyonix
Foto: Psyonix Vis mer

Hva får du om du blander et bilspill og et fotballspill? Jo – Rocket League. Spillet har tatt verden med storm og er også svært populært innenfor e-sport.

Hvert lag stiller med 1-4 spillere, og så gjelder det å få ballen inn i motstanderens mål i løpet av de fem minuttene matchen varer. Definitivt spillet undertegnede har brukt mest tid på det siste året. Opp til fire kan spille på samme skjerm.

Rayman Legends

Til PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Switch, PC
Pris fra 159,- kr
PEGI-merking:
7 år

Foto: Ubisoft
Foto: Ubisoft Vis mer

Få spill er så morsomme å spille sammen som Rayman Legends, der man får den klassiske «ja, jeg vet vi er på lag, men jeg fikk flest poeng»-knivingen, og der latter og kjeft sitter løst om hverandre.

I vår husstand har jentene spilt det igjennom opptil flere ganger (opptil fire kan spille på samme skjerm), og plattformspillet følger samme konsept som plattformspill flest – løpe, hoppe, sprette og redde Teensies. Variasjonen er god, og med 120 brett i alt er det duket for mange timers moro.

Overcooked

Til PS4, Xbox One, Switch, PC
Pris: fra 158,- kr
PEGI-merking: 3 år

Vis mer Vis mer

Kjeft og latter-blanding blir det definitivt også i Overcooked, der inntil fire spillere skal samarbeide om å servere nok mat i løpet av tiden som er gitt.

Det innebærer at man må hente ingredienser, skjære dem opp, steke dem, dandere dem og levere dem (ikke glem oppvasken!), og etter hvert som man forserer brettene blir de stadig mer intrikate, der laget må tenke taktisk smart og rope til hverandre om hvem som gjør hva. Gøy for alle aldre og potensiell vorspielklassiker.

(Vi satt på traileren på akkurat dette, siden vi tipper at det er spillet færrest har hørt om.)

Trackmania Turbo

Til: PS4, Xbox One, PC
Pris: fra 179,- kroner
PEGI-merking: 3 år

Fem rimelige spill du trygt kan legge under juletreet

I dette fartsfylte bilspillet kan du boltre deg i 200 forskjellige baner, og det er før du har begynt å spille baner du har lagd selv, eller som andre på nettet har lagd. Typisk et spill der man prøver igjen og igjen og igjen for å kappe de siste hundredelene slik at man får gullmedalje.

Men spillet kan også spilles av flere på samme skjerm (og på nett), og da finnes det flere spillmodi; enten alle vil kjøre samtidig eller etter tur. For eksempel kan man gjøre det slik at den som til en hver tid har dårligst rundetid må kjøre, og der vinneren er den som har igjen bensin til slutt.

Husk riktig plattform!

Har du tenkt til å kjøpe spill til noen, så husk å kjøpe til riktig konsoll (eller PC). PlayStation-spill fungerer kun på PlayStation, og Xbox-spill kun på Xbox.

I tillegg kan det være lurt å dobbeltsjekke om mottakeren har PlayStation 3 eller 4, Xbox One eller Xbox 360 og så videre. Disse fungerer nemlig heller ikke om hverandre, så du kan ikke kjøpe PS3-spill hvis mottakeren har PS4, for eksempel. Ei heller vice-versa, men det er kanskje mer innlysende.

Smart med gavekort

Som et lite PS til slutt: I vår moderne verden er det mange som foretrekker å kjøpe spill digitalt fremfor å ha dem på plate, for med sistnevnte må du som regel sørge for å sette inn plata når du skal spille, som er litt tungvint om du til stadighet bytter spill. En fordel med plate er imidlertid at den er veldig enkel å ta med bort til en kompis om man skal spille der.

<strong>PRAKTISK:</strong> Med slike gavekort kan man bruke pengene på spillkjøp direkte fra konsollen. Foto: Sony
PRAKTISK: Med slike gavekort kan man bruke pengene på spillkjøp direkte fra konsollen. Foto: Sony Vis mer

Både Sony, Nintendo og Microsoft har nettbutikker som kan brukes direkte fra konsollene, der man kan kjøpe spill og laste dem ned. Her finner man dessuten ofte gode salg som topper de man finner i norske butikker.

Du kan kjøpe gavekort til disse nettbutikkene, og dem finner du i butikker rundtom der de selger spill og konsoller, som Elkjøp og Power eller på Platekompaniet. Microsoft selger dessuten slike gavekort på sine nettsider.

Har du tips til flere gode spill til en hyggelig pris? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer