Fem nye kameraer fra Nikon

NYHET: Nikon lanserer to kompaktkameraer med innebygd trådløst nettverk (WLAN). Samtidig lanserer de flere nye spennende modeller. Her er oversikten.

De nye kameraene har en rekke funksjoner og opptaksmodi, deriblant D-Ligthing (korrigerer undereksponerte detaljer) og korreksjon av rød øyerefleks. Men mest interesse er knyttet rundt modellene COOLPIX P1 og COOLPIX P2, som blir de første kompaktkameraene på markedet med innebygd WLAN-modul (802.11b/g). Ved hjelp av denne modulen blir det mulig å overføre bilder fra kameraet direkte til en PC eller skriver i nettverket.

Det er imidlertid ikke første gangen Nikon tenker WLAN når det er snakk om digitalkameraer. Allerede i 2003 lanserte de en WLAN-modul til speilreflekskameraet D2H. Den gang som dyrt ekstrautstyr, nå altså som en standardkomponent i relativt rimelige kompaktkameraer. Fra før har også Kodak en modell på markedet.

COOLPIX P1 Vis merCOOLPIX P1 er et lommekamera som kommer i versjoner med sort og sølv metallhus, og har en oppløsning på 8 megapiksler. P2 kommer kun i sølv, og har en oppløsning på 5,1 megapiksler. For øvrig ser kameraene ut til å være identiske, med samme 3,5x zoomobjektiv og 2,5" LCD på baksiden. Designen er for øvrig kjent for alle Nikon-kjennere, fra tidligere modeller som for eksempel COOLPIX 5900 og 7900.

Kameraene kommer med oppladbart spesialbatteri som skal holde til rundt 180 bilder (P1) og 190 bilder (P2). COOLPIX P1 vil koste veiledende 4.690 kroner, mens lillebror P2 vil koste 3.590 kroner. Priser inkluderer mva.

Men Nikon har også andre spennende nyheter på gang. Blant dem er smykkekameraet COOLPIX S3, som blir tilgjengelig i fargene platinasølv, elfenbenshvitt og matt sort.

COOLPIX S3 Vis merKameraet er under 2 cm tynt, og har en 6 megapiksels bildebrikke og 2,5" LCD-skjerm. Objektivet yter 3x optisk (35-105mm), og det oppladbare batteriet skal holde til rundt 180 bilder mellom hver lading. Pris: 3.950 kroner inkl mva.

COOLPIX S4 er likt i navnet, men ellers er det ikke mye som minner om S3 - i hvert fall ikke på utsiden.

COOLPIX S4 Vis merKameraet har et kraftig, dreibart 10x zoomobjektiv (38-380 mm), men er likevel relativt kompakt i forhold til mange av konkurrentene i ultrazoom-klassen. Også S4 har den samme 2,5" store LCDen, og på innsiden sitter en 6 megapiksels bildebrikke. Kameraet drives av vanlige AA-batterier, de som følger med skal holde til rundt 290 bilder før de må byttes ut. Oppladbare batterier er ekstrautstyr. Prisen på dette kameraet er 4.150 kroner (veiledende inkl mva).

COOLPIX L1 er myntet på førstegangskjøpere av digitalkamera, og skal være spesielt brukervennlig.

Nikon Coolpix L1 Vis merKameraet blir å finne i både sort og i sølv utførelse, og har en 6,2 megapiksels bildebrikke, 5x optisk zoomobjektiv (38-190 mm) og 2,5" LCD. Batterilevetiden er oppgitt til 230 bilder med de medlgende alkaliske AA-batteriene. Prisen vil ligge veiledende på 2.990 kroner inkl mva.


Alle kameraene skal være tilgjengelig i butikkene i begynnelsen av september, opplyser Interfoto, som en stund til er Nikon-distributør i Norge.