Felles lagring fra 2 PC-er?

Hei,

Har stasjonær PC med kablet nettverk og har også bærbar med trådløst nettverk, som jeg bruker mye. Men alle data og e-mail som er på den stasjonære vil jeg også ha på den trådløse, hvordan skal jeg gjøre dette ???

Hilsen

Tove

Datadoktoren svarer

Hei

Det er flere løsninger på dette, hva som er mest praktisk er vanskelig å si.

Det enkleste er å anskaffe en nettverksdisk (NAS = Network Accessible Storage) ), hvor du lagrer alt av data. Da vil du kunne få tak i dataene uansett hvilken PC du bruker, men dataene ligger ikke på noen av dem, de ligger på nettverksdisken.

Du kan også ha en vanlig ekstern USB-disk som du kobler til den maskinen du til enhver tid bruker og lagrer alle data på denne. Det er ikke en spesielt praktisk løsning.

Har du en rask nettverkstilkobling kan du også lagre ting på nettet, det er flere som tilbyr lagringsplass på nett for en rimelig penge. Fordelen er at du da kan få tak i dataene dine fra hvilken som helst maskin som er koblet til internett.

Når det gjelder epost er det avhengig av hva slags eposttjeneste du bruker. Med en vanlig POP-konto som de fleste nettleverandører tilbyr kan endre innstillingene i epostleseprogrammene slik at aldri sletter e-postene fra tjeneren. Da vil du alltid være à jour, men må leve med å laste ned all e-post to ganger, til hver maskin.

Hvis du derimot bruker en ekstern e-postleverandør, som Gmail, hotmail osv. så spiller det ingen rolle hvilken maskin du bruker. Kontoen din er slik du forlot den sist du sjekket, uansett hvilken maskin du bruker. Ingen e-post vil da ikke være lagret på din maskin, bare ute hos e-postleverandøren.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar