Farvel til rotet - nok en gang

Logitech lanserer nå en ny fjernkontroll som ordner opp i kaoset

Mange fjernkontroller er sofakrokens stadig tilbakevendende mareritt. Alle produsenter holder på med sitt og har gått sine egne veier slik at funksjonene ikke kan flyttes fra ett apparat til et annet.

Tenk om volumkontrollen automatisk fungerte på surroundforsterkeren i stedet når den ble inlemmet i anlegget? Eller at kanalvalg automatisk ble overlatt til dekoderen når signalet til TVen ble registrert fra en ekstern tuner? Et lite nettverk med en felles protokoll kunne løst dette på en enkel måte.

Mange produsenter har lansert fjernkontroller som skulle kunne erstatte flere andre, men de fleste av disse er så kompliserte å programmere at man bruker like mye tid på dette som på på lete etter og sjonglere med alle de originale fjernkontrollene i flere år.

Den eneste fjernkontrollene vi har funnet som fungerer som et godt alternativ er Harmony-serien fra Logitech. Her går du til en nettside og velger de apparatene du har i systemet ditt og hvordan de er koblet sammen.

Farvel til rotet - nok en gang


Logitechs database har koder for over 250 000 enheter fra over 5000 produsenter. Så velger du hvilke aktiviteter - se TV, spille CD, se på DVD osv - som du vil legge opp til. Til slutt laster du ned oppsettet til fjernkotrollen via USB med alle de relevante kodene. Deretter er det bare å velge en aktivitet så ordner fjernkontrollen resten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har testet Harmony 1100, Harmony One og et par andre fjernkontroller.

Farvel til rotet - nok en gang


Ny Harmony 900

Det siste skuddet på stammen heter 900 og er i den mer luksuriøse og avanserte delen av utvalget. Den er utstyrt med ny RF-teknologi for bedre rekkevidde, skapdører er ikke lenger noen hindring.

Måten dette løses på er ved hjelp av separate IR-blastere, små enheter som gjør om radiobølger til infrarøde signaler.

Radiobølgene er ikke retningsbestemte på samme måte som infrarødt, derfor kan IR-blasterne for eksempel plasseres inne i et skap hvor apparatene bor, uten at du må åpne skapdørene for å kunne betjene anlegget med standard fjernkontroller.

Harmony 900 har berøringsskjerm med bakgrunnsbelysning og ergonomisk utforming. Betjeningen er organisert i seksjoner, slik at det er lett å føle seg fram til valg av de forskjellige funksjonene, også i mørket.

Den er oppladbar og klarer seg i en uke uten lading, hvis du skulle glemme å plassere den i laderen når den ikke er i bruk.

Prisen ligger på 2999 kroner og inkluderer fjernkontrollen, infrarød hovedsender pluss 2 minisendere, 2 strømadaptere og litiumbatteri.

Den skal være klar til levering i september.