Foto: BEL
Foto: BELVis mer

Fartsrekord for kombinert CD-brenner og DVD-spiller

Ricoh har annonsert en ny kombinert CD-brenner og DVD-spiller med imponerende spesifikasjoner. Samtidig lanserer Ricoh JustLink, en brenne-teknologi som påstås å være like sikker som Sanyos Burn-Proof.

Ricoh er foreløpig sparsommelige med opplysninger omkring kombi-spilleren MP9120A og den nye teknologien, og foreløpig foreligger bare informasjon på japansk på Ricohs hjemmesider.

Kopier musikk-CDer i 32X!

Nettmagasinet CD-RW Central avslører (for oss som ikke er stødig i japansk) at MP9120A leser CDer i 32X, brenner CDR-plater i 12X, og CDRW-plater i hele 10X. I tillegg leser den DVD-plater i 8X.

For musikkentusiaster er det hyggelig at også lydspor på en musikk-CD kan leses i opptil 32X hastighet. Det betyr at en 60 minutters musikk-CD kan kopieres til harddisken på under to minutter – vel og merke hvis harddisken din er rask nok!

JustLink for trygg brenning

Sanyo var tidligere i år på banen med ny teknologi for variabel brennehastighet, kalt Burn-Proof. CD-brennere med denne teknologien er ikke avhengig av jevn datastrøm under brenningen. På den måten er problemet med ”buffer underrun” eliminert, selv når du velger å brenne CD-platene dine i 12X. Teknologien har likevel en del svakheter, blant annet fungerer den ikke når du brenner musikk-CDer.

Det er denne tankegangen Ricoh mener å ha et alternativ til, med sin JustLink-teknologi. Detaljer omkring teknologien ventes på engelsk på Ricohs hjemmesider når produktet lanseres.

Tilgjengelig i september

"Må-ha"-enheten blir å finne på markedet i september, og prisen vil ligge på $440 - $460, eller et sted mellom 3.700 og 4.000 norske kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen