Fargelegger sort/hvitt-bilder automatisk

Tidvis imponerende nettjeneste, spesielt til landskapsbilder.

IMPONERENDE: Last opp et sort/hvitt-bilde og få et fargebilde tilbake. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IMPONERENDE: Last opp et sort/hvitt-bilde og få et fargebilde tilbake. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange betaler i dyre dommer for å få profesjonelle til å gi farge til sort/hvitt-bilder. I 2012 skrev vi for eksempel om svenske Sanna Dullaway, som brukte opp til tre timer på ett bilde.

Men i disse dager er maskinlæring et hett tema, der såkalte nevrale nettverk brukes for å trene opp datamaskiner til å kunne tenke på samme måter som den menneskelige hjernen.

Det har spesielt vært merkbart på bildegjenkjenning, der bildetjenester fra Google, Flickr og andre automatisk kan «se» hva som er i bildet, slik at du kan søke etter «sykkel» og få opp alle bildene du har tatt der det er med en sykkel. Helt uten at du på noen måte har beskrevet bildet slik selv.

Apper som Pikazo og Prisma er også gode eksempler på hvor langt man har kommet med automatisert bildemanipulering.

Imponerende sort/hvitt-fargelegging

Nettstedet Algorithmia har nå laget en nettjeneste som kan fargelegge sort/hvitt-bilder automatisk. Algoritmen er trent opp ved å analysere fargene i millioner av bilder, og vi har latt oss imponere spesielt hvor god den er på landskapsbilder, men også i andre situasjoner.

Den treffer riktignok ikke alltid spikeren på hodet, men har du noen sort/hvitt-bilder lignende som du gjerne skulle hatt litt farger i, bør du definitivt prøve denne tjenesten.

Under ser du noen eksempler med bilder vi har prøvd. Vi gjorde dem først sort/hvitt via Photoshop og deretter lastet vi opp sort/hvitt-bildet til tjenesten.

Fargelegger sort/hvitt-bilder automatisk


Fargelegger sort/hvitt-bilder automatisk


Fargelegger sort/hvitt-bilder automatisk


Fargelegger sort/hvitt-bilder automatisk


Som du ser er det ikke alle bilder som blir like gode, men spesielt det første bildet imponerer og er ikke veldig langt unna originalen.

Prøv selv

Du kan enkelt prøve selv – bare pek nettleseren din til denne siden, lim inn URL-en til et bilde eller last opp fra PC-en din, og etter noen sekunder kan du se resultatet og eventuelt laste ned den fargelagte versjonen.

Merk dog at det tidvis ser ut til å være stor pågang og at «noen sekunder» kan bli atskillig flere.

LES OGSÅ:
Prisma lager kunstverk av bildene dine
Skann gamle papirbilder med telefonen
Slik legger du til informasjon på bildene du skanner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer