Får ikke sendt e-post

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg bor bor i utlandet deler av aaret, har bredbaand forbindelse her. Kan motta e-mail over e-post kontoen i Norge men jeg kan ikke sende.

Feilmelding:
The connection to the server has failed. Account: 'mail.broadpark.no', Server: 'mail.broadpark.no', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10061, Error Number: 0x800CCC0E

Hilsen Per

Datadoktoren svarer

Hei Per,

All e-post du sender går via en e-postserver som sender dette videre. For å unngå ureglementert og uregistrert trafikk på serveren (fra blant annet spammere) sperres gjerne disse serverne for trafikk for alle som ikke bruker det gjeldende nettet.

Kort sagt: kun abonnenter som er koblet opp mot Internett via Broadpark får lov til å sende e-post gjennom serveren ”mail.broadpark.no”, og siden du befinner deg i utlandet får du ikke gjort dette. Serveren du mottar e-post fra er ikke sperret på samme måte.

Det greieste for deg er å kontakte bredbåndstilbyderen du benytter der du er nå, som vil gi deg adressen til sin utgående e-postserver. Det er også vanlig å kunne finne denne på deres hjemmesider.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar