Får ikke mer enn 137GB diskplass

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,

Jeg har en ”gammel” bærbar maskin, en LG LE50 fra 2005 som hadde winXP-SP3 og en 60 GB harddisk.
 
Jeg oppgraderte denne til Win7 Home, la inn nye 1,5 GB memory og ny Harddisk, en WD 3200 på 320 GB.  Det er en IDE ATA disk.
 
Alt fungerer helt ok etter oppgraderingen, alle drivere funnet J, bortsett fra at jeg ikke får se mer enn 137 GB på harddisken. 
 
Har gått inn i BIOS og ser der at den viser korrekt disk, men ikke mer en 137GB.  
 
Jeg viste, som sagt, grensen i BIOS før jeg installerte Win7 Home, men jeg håpet på å kunne partisjonene disken med flere partisjoner på 137 GB etter Win7 oppgraderingen.  Det ser ikke ut til å være mulig.
 
Så mitt spørsmål, er der en måte å komme rundt dette problemet på uten å oppgradere BIOS.  Oppgradering av BIOS er vel mer ”riskabelt” enn det som godt er…eller?  Har prøvd å slå opp på LG sine sider rundt oppgradering av BIOS, men der er VELDIG sparsom informasjon rundt dette emnet.  Dvs. har ikke funnet noe. L
 
Takknemlig for svar.

Hilsen Eldar

Datadoktoren svarer

Hei,

For at du skal kunne bruke disker større enn 137 GB må BIOS støtte 48-bits LBA (Logical Block Addressing). Det hjelper ikke om bare operativsystemet håndterer større disker.

Så løsningen er enkel, den eneste muligheten til å få dette på plass er å oppgradere BIOS. Så må du installere operativsystemet på nytt.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!