<strong>GIR MENING:</strong> Chromebooks med berøringsskjerm gjør at du kan bruke Android-apper slik de var ment. Dinside var til stede da Samsungs USA-sjef Alanna Cotton presenterte nyhetene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GIR MENING: Chromebooks med berøringsskjerm gjør at du kan bruke Android-apper slik de var ment. Dinside var til stede da Samsungs USA-sjef Alanna Cotton presenterte nyhetene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Chromebook Plus og Chromebook Pro fra Samsung

Får berøringsskjerm og kan kjøre 2 millioner Android-apper

Endelig gir Chromebook skikkelig mening.

Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Chromebooks - bærbare datamaskiner som kjører Google ChromeOS, har vært med oss i flere år. Her foregår nesten alt gjennom web-apper i nettleseren, noe som setter store begrensninger for funksjonaliteten, spesielt når man er offline.

Android løser det meste

I mai annonserte imidlertid Google at ChromeOS snart ville få støtte for å kjøre Android-apper, og mange maskiner har allerede fått slik støtte (beta). Det er imidlertid på det rene at fullt utbytte av Android-apper får du ikke med maskiner uten berøringsskjerm.

<strong>KOMMER I FEBRUAR:</strong> Samsung Chromebook Pro. Foto: Samsung
KOMMER I FEBRUAR: Samsung Chromebook Pro. Foto: Samsung Vis mer
<strong>PENN:</strong> I likhet med mange av Samsungs nettbrett, kommer de to nye Chromebookene med penn til tegning og notater. Foto: Samsung
PENN: I likhet med mange av Samsungs nettbrett, kommer de to nye Chromebookene med penn til tegning og notater. Foto: Samsung Vis mer

I forkant av årets store CES-messe i Las Vegas, lanserte Samsung to nye maskiner som sannsynligvis vil gjøre Chromebooks langt mer interessant for flere. Modellene har fått navnene Chromebook Plus og Chromebook Pro, og begge har fått berøringsskjermer som også kan roteres rundt 360 grader.

Takket være muligheten for å kjøre mer enn to millioner Android-apper fra Google play, får man både en klassisk Chromebook og et nettbrett i samme enhet.

Begge kommer også med en penn som kan brukes til å gjøre håndskrevne notater og tegne, og flere apper til formålene kommer allerede forhåndsinstallert ved leveranse, får vi opplyst fra Samsung.

Premium-følelse

Begge maskiner kommer med metallchassis og 12,3 tommers skjerm med oppløsning på 2.400 x 1.600 piksler, som er mye høyere enn hva som er vanlig for Chromebooks. Pro-utgaven kommer med en Intel Core M3-prosessor, mens Plus-utgaven får en ARM-prosessor med lavere ytelse. Begge kommer med to USB-C-porter, 4 GB og 32 GB flashminne til lagring.

Prisene starter på 449 amerikanske dollar i USA, ifølge Time.com (tilsvarer rundt 4.000 norske kroner). Norsk tilgjengelighet og pris er i skrivende stund usikker, men i USA blir de tilgjengelig i februar.

Tidligere har også Asus lansert en noe enklere Chromebook med lignende funksjonalitet, Asus Chromebook Flip.

Flere ferske saker fra CES 2017

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer